Back to Question Center
0

10 SEO совети за WordPress веб-страниците од Semalt

1 answers:

Пребарувачите се грижат само за одредени "технолошки работи" како алт-тагови, имиња на датотеки,и клучни зборови. Разбирање на тоа како овие "технолошки работи" можат да донесат успех во бизнисот, кога запоставувањето може да работи против вас.

Artem Abgarian, менаџер за успех на клиентите Семалт ,дава вредни совети за тоа како да се забележи на интернет со вашата веб-страница на WordPress.

  • Содржината е најдобрата оптимизација. Оптимизацијата е ефективна само ако е поддржанасо уникатна и квалитетна содржина. Текстовите и клучните зборови ја нагласуваат темата на мислење. Содржината треба да се фокусира на потребите на посетителот, а не на пребарувањетомотори. Таа, исто така, треба да биде читлива и разбирлива.
  • Размена на back-линкови. Ако оваа размена е направена правилно и врски доаѓаат одрелевантни, високо-власт веб-сајтови кои нудат иста содржина на вашиот сајт, тоа ќе ви даде големи бенефиции.
  • Доделување соодветни имиња на датотеки со слики. Цртеж на најрелевантните слики итекстовите содржани во пост, Google ги прикажува сите резултати кои се однесуваат на нив врз основа на направеното барање. Препорачливо е да користите клучни зборови на одреденапредмет на сликата, сеќавајќи се да користите алт таг и наслов тагови за да се зголеми видливоста и оптимизација.
  • Кратки перманенси кои вклучуваат клучни зборови. Разбирливи перманкинс се поволниза бизнис. На линк, само првите четири зборови се релевантни, бидејќи Google ги испушта сите зборови што следат..
  • Пребарување моторот оптимизирани теми. Некои веб-страници користат премногу код за создавањеизгледот и дизајнот. Гугл мора да ползи низ изворниот код за да ги исфрли релевантните содржини. Колку е покомплициран кодот, толку помалкусодржината и преземената густина на клучни зборови. Перформансите се клучен фактор при одредувањето на рангирањето на пребарувањето, поради што се подобруваат брзото работењепласман на бизнисот на Google.
  • Креирај Мапа на сајтот во XML формат. Лесно се постигнува оваа задача кога се користиПриклучоци на Google XML Sitemaps. Другите ресурси што треба да се користат вклучуваат Оптимизатор на вебсајт и Централна вебмастерот.
  • Нагласете информативна содржина или клучни зборови. Копчињата h1-h6 помагаат да се потенциранаслови, преводи или важни пораки на една статија.
  • Социјални мрежни мислења. Објавувањето во социјалните мрежи е разумно за SEO оптимизација.Колку што промовира некоја вредност за оптимизација, мислењата треба да бидат разновидни, а не само за бизнисот. Тоа ќе ви помогне да изградите одлична комуникацијапомеѓу вас и вашата публика.
  • Задржување од црна шапка оптимизација за пракса. Виртуелно е невозможно да го измамат Googleсо користење на HTML сајтови со црна шапка или огледало, бидејќи Google на крајот ќе ги пронајде и ќе наметне тешки казни.
  • Работа со вистинската платформа. Избегнувајте користење на Flash како што е невидливо за пребарувањемотори и наместо тоа, го користат WordPress.

SEO оптимизира обемот или квалитетот на сообраќајот на дадена веб-страница. Пребарувачите помагаатво постигнувањето на ова преку возење на сообраќај преку "природни" или "неплатени" резултати од пребарувањето. Теоријата зад ова е дека порано, или повисока локацијасе појавува во редот за резултати, поголем број на посетители што ќе ги добие.

November 27, 2017
10 SEO совети за WordPress веб-страниците од Semalt
Reply