Back to Question Center
0

Кои се начините да станете Амазон Топ пребарувања?

1 answers:

За да добиете добра идеја за тоа како да станете Amazon TOP пребарувачи, треба да добиете јасна слика за тоа што подразбира продажба на Амазон. За да бидете сигурни дека правилно ќе ја изгради својата маркетинг кампања, проверете го овој пост за да ги видите аспектите на оптимизација што треба да ги знаете. Овој пост ќе ги отвори вашите очи на богатството на Амазон и ќе ви помогне да соберат пари таму без никакви напори.

Amazon продажба основите

 • Кутија кутија

Пребарувања кои се бараат на Амазон отидете на главната страница на производот и потоа кликнете на понудите презентирани подолу во описот на производот за да ги проверите достапните предлози. Сепак, прво нешто што купувачите на Амазон обично го проверуваат е кутијата. Овој дел ја прикажува најдобрата варијанта во рамките на пазарната ниша. Според статистичките податоци, 56 милијарди долари од продажбата на Amazon од 62 милијарди долари се случи токму тука. Купувачите знаат дека можат да се потпрат на изборот на Амазон, бидејќи ги зема предвид различните аспекти како што се цена, квалитет, релевантност и така натаму. Користење кутија кутија, клиентите можат да започнат со процесот на купување, додавајќи производи право на нивните колички.

Поради високата конкуренција на Амазон, не е лесна задача да станете опремен продавач кој ќе ја добие кутијата. Тоа не значи дека ако се рангирате високо на Amazon SERP, ќе станете опремен продавач. За да ја купите кутијата, треба да ги следите упатствата на Амазон и да бидат корисни за вашите клиенти.

 1. Конкурентни цени

)

Вие треба да им обезбеди на корисниците со конкурентна цена да освојат кутија кутија. Тоа вклучува не само цена на производот, туку и трошоците за превозот. Купувачите кои ги бараат потребните производи на Амазон можат да ги споредат сите цени и најверојатно да ја изберат најниската цена на пазарот. За да ја одржите вашата конкурентна цена, треба редовно да спроведувате конкурентна анализа. Згора на тоа, разумно е да се користат алатките за препраќање.

 1. Натпреварувачки понуди

Вашите понуди треба да се натпреваруваат како што има повеќе продавачи, се качува на врвот.

 1. Историја на продажба

За да добиете кутија за купи на Амазон, треба да имате долга и позитивна продажба на историјата. Амазон ги зема предвид вашите кориснички осврти и просечниот број на купувања месечно. Како по правило, производите кои неодамна се појавија на пазарот на Амазон не можат да станат познати продавачи.

Многу други фактори влијаат на Амазон избор на опремен продавачот. Сепак, горенаведените фактори се најмоќни. Најефективното решение тука е да се осигура дека сите трансакции што ги добивате преку Амазон ќе се одвиваат добро. Треба да им обезбедиме на клиентите најдобра поддршка за корисниците и да останеме корисни..

 • Амазон исполнување

Амазон исполнување е програма дизајнирана од страна на Амазон да им помогне на онлајн трговците на мало нивните производи. Користејќи ја оваа програма, можете да ја испратите вашата стока во еден од многуте центри за исполнување на Амазон, за да бидат порибено. Тоа значи дека секој пат кога купувачот купува производи од вас, Амазон ги брои. Оваа програма ви помага да го зачувате вашето време и да се фокусирате на други аспекти на водење на вашиот бизнис. Амазон презема многу аспекти на превозот и услуги на клиентите, како и проширување на дофат на вашите производи на Амазон премиер членови, и да помогне да се добие кутија кутија.

Совети за да направите вашите производи TOP пребарување на Амазон

 • Позитивните коментари за производот се од суштинско значење за вашиот висок ранг на Амазон. Треба да се напомене дека ние зборуваме за коментарите на вашата страница на страницата, но не за повратните информации на профилот на продавачот. Од последниот амазон алгоритам за ажурирање, забрането е да се иницираат корисници да ги остават коментарите во замена за подароци, попусти и сл. Затоа е потребно да добивате коментарите органски. Еден од најдобрите начини да го направите тоа е обезбедување на вашите клиенти со најдобри шопинг искуство. Обидете се од себе за да генерирате позитивни коментари за производот, бидејќи тие доведуваат до повисоки рангови и повеќе сообраќај за пребарување, а потоа и повеќе нарачки и продажба.

  • Клучни зборови

  Важно е да ги вметнете вашите целни термини за пребарување во насловот на производот, опис и точки на куршум. Прво, треба да направите истражување за клучните зборови и да најдете најсоодветни за условите за пребарување на бизнис, кои можат да се користат за промоција на листата. Во втората фаза, треба да ги користите овие клучни зборови стратешки во вашиот наслов и опис за да направите вашиот оглас добро оптимизиран и видлив на страницата со резултати од Амазон. Сепак, не треба да ги победувате вашите котација со клучни зборови, бидејќи во денешно време алгоритмот Амазон станува попаметен и може да бидете казнети за тоа. Тоа е причината зошто вашата титула е природна, прецизна и ангажирана да ги натера купувачите да кликнат на неа од резултатите од пребарувањето. За да се поедностави кампањата за истражување на клучни зборови, можете да користите една од автоматски алатките за сугестија, како што се Google Планер за клучни зборови или Амазон за клучни зборови.

  • Добро оптимизиран список на производи

  Добро оптимизиран список на производи може да ви помогне да добиете долгорочна продажба. Во нашите претходни написи, дадовме детални упатства како да направите вашиот оглас ефикасен. Тоа е причината зошто тука ќе набројам само основните фактори за оптимизација на производ, кои можат позитивно да влијаат врз вашата стапка на кликнување и конверзија:

  1. Доверливи и фаќање на името на брендот;
  2. Описен наслов на производот;
  3. целосен опис на производот со сите потребни карактеристики на производот и очигледни бенефиции;
  4. Разумни точки на куршуми;
  5. Слики со квалитетен производ со можност за зумирање;
  6. Обраќање кон загриженоста.
  • Конкурентна цена

  Опсегот е одреден од клиентите на Амазон за она што тие го чувствуваат како вредност и што сакаат трошат на тоа. Вашата цена треба да биде разумна и базирана на просечната пазарна тенденција. Може да се подигне или падне сезонски или со појавата на новата подобрена верзија на вашиот производ. Вашата цена не треба да биде екстремно ниска, бидејќи може да значи проблеми со квалитетот за вашите потенцијални клиенти. Затоа обидете се да се ориентираат на водечкиот производ на вашата лажат.

December 6, 2017
Кои се начините да станете Амазон Топ пребарувања?
Reply