Back to Question Center
0

Како да направите вашиот производ со Амазон ефикасен?

1 answers:

Амазон е најголемата е-трговија платформа во светот. Работи сосема исто како другите пребарувачи, овозможувајќи им на корисниците да ги донесат релевантните резултати на производот на нивните прашања. Значајно е што размислувате за оптимизација и како најдобрите практики за оптимизација може да се сменат годишно. Како и сите други популарни пребарувачи, Амазон има свои правила и насоки што треба да ги следите за да станат видливи за вашите потенцијални клиенти. Тоа е многу конкурентен пазар каде да ги надмине вашите лажат лидери; треба да инвестирате во оптимизацијата на вашиот производ во Амазон.

Ако никогаш не сте се загрижени за оптимизирање на вашите производи за Амазон, немате далеку да одите, но сега е одлично време да започнете да создавате стратегија. Оваа статија е дизајнирана да ви покаже како да направите вашиот производ на Амазон добро обработен и да привлечете повеќе потенцијални клиенти од пребарувањето.

Практични техники за подобрување на вашиот производ во Амазон

 • 16)

  За да го направите вашиот оглас корисен, треба да им ги дадете на корисниците најквалитетните слики на производите. Единствениот начин на кој вашите потенцијални клиенти можат да го испитаат производот што ќе го купат е сликите на производите од сите различни агли. Амазон има свои барања за сликата на производот кои ги вклучуваат техничките спецификации и стандардите на Амазон за имиџот на производот. Основниот предуслов за квалитет на сликата наведува дека сликата треба да биде фокусирана, професионално осветлена или фотографирана, со реалистични бои и мазни рабови. Покрај тоа, треба да бидете сигурни дека производот исполнува 85% или повеќе од рамката за слики.

  Сликите што ги давате за листата на производи се често фаворит или пауза за повеќето пребарувачи на Амазон. Тоа е причината зошто треба да ги направите доволно привлечни за да ги привлечат барателите на Амазон да го купат вашиот производ.

  • Подобрете го насловот на производот

  Треба да ги вклучите сите значајни информации во 200 карактери од вашиот наслов. Не преоптоварувајте го вашиот наслов со клучни зборови или со промотивни слогани. прецизен опис на производот кој ја вклучува бојата на објектот, неговата тежина, големина и други потребни карактеристики. Колку е подетален вашиот наслов, толку подобро. Насловот треба да даде доволно информации за некој да донесе одлука за купување.

  Според упатствата на Амазон, треба да следите посебна формула за да помогнете во креирањето на вашите наслови. Оваа формула изгледа - "бренд + број на модел + име на моделот + производ тип и боја.

  • Постигнете го потенцијалот на вашиот бренд преку опис и куршуми

  страница на производот, можете да ги набљудувате куршумските точки под насловот. Овде можете наскоро да ја опишете вашата ставка стикови и стратешки употреба на целните клучни зборови. Не можете да го прескокнете овој чекор, бидејќи им помагаат на корисниците да одлучат за купување.

  Сепак, исто така е од суштинско значење да додадете детален опис на вашиот производ. Понекогаш онлајн трговците се збунети околу описот и забораваат да го додадат заедно. Во повеќето случаи, куршум поени не можат да одговорат на сите кориснички прашања кон производите што ги продавате. Затоа ви треба да ја опишете подетално, да ги обезбедите вашите потенцијални клиенти со сите придобивки и карактеристики на производот. Вие не треба да пишувате тука за вашата компанија или да додадете некои промотивни информации. Вашата примарна задача е да направите презентација на предметот што го продавате.

December 6, 2017
Како да направите вашиот производ со Амазон ефикасен?
Reply