Back to Question Center
0

4 Убедливи дигитални маркетинг тактики за да се зајакне вашата ефикасност - Семалт експерт загриженост

1 answers:

Дигиталниот маркетинг вклучува е-мејл рекламирање, оптимизација, онлајн рекламирање, социјални медиумии веб дизајн. Ова претставува предизвик за сопствениците на локални бизниси кои сакаат да привлечат повеќе очното јаболко на нивните сајтови. Обично, овиепретприемачите се премногу зафатени со истражување на најдобрите маркетинг пристапи за нивните бизниси.

Во овој поглед, Ник Chaykovskiy, Виш менаџер за успех на клиентите на Семалт ,елаборира важните стратегии за дигитален маркетинг кои секој бизнис може да го донесе во 2017 година. Сопствениците на локалните бизниси, како што се адвокати, стоматолози,лекарите и рестораните ќе ги најдат стратегиите исклучително корисни.

1. Имајте на ум, вашиот сајт е конвертибилен "mustang".

Секој аспект на дигиталниот маркетинг мора да се вози оптимизација за интернет сообраќај конбизнис веб-страница. Ова мора да се смета за многу важно. Многу веб-сајтови беа создадени со нереагиран дизајн што значи дека сепредизвик да се движите на уреди како што се мобилни и да изгледаат чудно. Истражувањата покажуваат дека над 43% од клиентскиот сообраќај произлегува од мобилен телефонуреди со бројка проектирана да се зголеми. Така, бизнис сајт мора да биде привлечен со лесна навигација на мобилни уреди. Посетителитреба да може да кликнете на е-пошта или телефонски број за да го контактирате сопственикот на компанијата или менаџментот. Дополнително, ако има клиентиза да го напишете контактот, тогаш компанијата најверојатно ќе ги загуби конкурентите со сајтови кои се мобилизирани оптимизирани. Идејата, според тоа,е да ги конвертирате посетителите во јаде е-маил, телефонски повик или прошетка.

2. Изврши "богати одговори" на веб-страницата.

Луѓето сега се менуваат како го користат Google. Посетителите повеќе не сакаатВнимавајте на информациите, но претпочитајте Google да одговори на нивните прашања. Како компанија, Google има инвестирано во оваа можност со воведување"богати одговори" на својот алгоритам за пребарување и подобрување на оптимизација за искуство. Ова обезбедува попрецизни резултати. Во овој поглед, секој локален бизниссопственикот има вообичаени прашања на кои честопати реагираат од клиентите. Така, би било брилијантно да се имплементираат богати одговори на деловната веб-страницатака што тие ќе се појават први кога Google ќе биде поставен за прашања.

3. Прецизно користете ги социјалните медиуми.

Очигледно, повеќето локални бизниси се заглавени кога одлучуваат за социјалните каналида се користи и како треба да се направи објавување. Важно правило е да ја разберете вашата база на клиенти. Социјалните медиуми не се нов концепт. За мелодијавашите клиенти, започнете со други експерти за социјални медиуми. Покрај тоа, објавувањето на социјалните медиуми едноставно создава глас за бизнисот внатреПокрај комуникацијата со лојални клиенти. Така, еден претприемач треба да биде внимателен за да избегне преоптоварување на страницата со промоции и промоции.

4. Останете фокусирани на е-мејл маркетинг.

Неколку години назад, е-мејл маркетинг беше ставен настрана да го отвори патот за социјалнамедиумски маркетинг. Сепак, за повеќето локални бизниси, е-мејл маркетинг е евтина и одлична техника за комуникација со клиентите. Instagramи Фејсбук покажуваат мислење на само мал дел од следбениците. Тие бараат да платат за да стигнат до повеќе луѓе. Претприемач може да испрати нови ставки од менито,настан информации и специјални без трошоци со користење на е-пошта. Употребата на MailChimp овозможува сопственикот на компанијата да испраќа пораки на 2.000 контакти кои сеефективна маркетиншка платформа.

Како заклучок, сопствениците на локалните бизниси постојано треба да гледаат на нивниот бизнисвеб-страниците за да бидете сигурни дека информациите за контакт се оперативни. Други дигитални маркетинг стратегии потоа можат да се имплементираат за да се вози сообраќај консајт.

November 27, 2017
4 Убедливи дигитални маркетинг тактики за да се зајакне вашата ефикасност - Семалт експерт загриженост
Reply