Back to Question Center
0

Дигитални маркетинг совети од Семалт за зголемување на приходите во Вашиот хотел

1 answers:

угостителската индустрија привлекува клиенти со различен вкус и преференции.Многу пазарот во индустријата се соочуваат со тешки одлуки кои се обидуваат да ги анализираат најновите зуи или тренд зборови како што се "маркетинг на содржини" или "големи податоци".Тоа предизвикува хотелиерите да се вклучат во софистицирани стратегии и да размислуваат за маркетинг буџет, а сепак да користат автоматски придружник за да одговораттелефонски повици. Не е во ред, а хотелиерите треба да се вратат во основите со фокусирање на она што е значајно - гости.

Слезе на дигитален маркетинг најважен, под условод Андреј Дихан, менаџер за успех на клиентите Семалт .

Подобрете го искуството за резервација на гости.

Најважниот аспект за продажба на хотелска соба е искуството за резервација на гости.Според Статистичкиот мозок, 58% од хотелската резервација се случи онлајн. Тоа е огромен број. Веб-страница на веб-страницата на хотелот е важнааспект на онлајн резервации. Изненадувачки е што многу страници на хотелите на веб-страниците им е тешко да навигираат и да предизвикаат многу работа на гоститекнига соба. Луѓето не треба да кликнат на "погодностите" или "сместување" и да чекаат часови пред да се вчита страницата. Дополнително, аефикасна страница на хотелот треба да има делови каде посетителот може да се движи и да најде клучни информации пред да ги резервира услугите. Гостиби сакале да ги видат просториите, рејтинзите, препораките и кутијата за резервација. Спроведување на ефективна стратегија за оптимизација може да помогне да се подобри ова искуство.

Запознајте ја вистината за SEO во туристичката индустрија.

Хотели се меѓу првите посвојувачи на оптимизација активности од 2004 година. Тогаш,веб-страница на хотелот може само да поставите клучни зборови во не-видливи ознаки на почетната страница, а пребарувачите како Google ќе индексираат неколку клучни зборовимесеци подоцна. Сепак, сè сега еволуираше, а индексите на алгоритам на Google се одразуваат на веб-страницата за неколку дена. Дополнително, Google го користиRankBrain, вештачка интелигенција за да се утврди со неверојатна предиктивна точност. Тоа подразбира дека бизнисите имаат помала контролапребарување рангирање. SEO е многу помалку работа, а хотелиерите сега можат да го префрлат буџетот за оптимизација во други дигитални маркетиншки пристапи, како што се социјалните медиуми.

Реализација на врската помеѓу социјалните медиуми и гостопримливоста.

Во овој поглед, повеќето хотелиери се фатени поради брза брзина одкои социјалните медиуми како Snapchat и Facebook продолжуваат да растат. Потребно е хотелиерите да ги разберат најдобрите социјални медиуми за употреба во дигиталнимаркетинг. Можеби, исто така, треба да придонесе за подобрување на оптимизација за искуство. Експертите, исто така, откриваат дека хотелиерите мораат да инвестираат во креирање видеабидејќи 67% од гостите гледаат продукции поврзани со патување пред да резервираат соба. Видеата исто така им нудат на патниците подобро чувство за автентичност.

Прифати Instagram и Фејсбук.

Невозможно е да се биде на секоја платформа за социјални медиуми, но хотелиеритреба да биде на овие две. Нови клиенти се потпираат на овие платформи за да одредат дали некој одделен хотел сеуште е активен во испораката на услуги.

Зголемување на бројот на следбеници.

Повеќето хотелиери не го знаат бројот на следбеници. Имајќи неколку стотици навивачи не можатпромовира дигитален маркетинг во туристичката индустрија.

Доделување на ресурси посветени на социјалните медиуми.

Социјалните медиуми се платформа која бара од хотелиерите да инвестираат со ангажирање специјалисти.Тие треба да имаат чувство на стил, брендирање и хумор во прилог на фотографија и дизајн вештини.

November 27, 2017
Дигитални маркетинг совети од Семалт за зголемување на приходите во Вашиот хотел
Reply