Back to Question Center
0

Како да се кандидира оптимизација во модната индустрија ефикасно: Водичот од Semalt

1 answers:
Документ

Пред оптимизација за да се револуционизира маркетингот во сите индустрии, маркетингот во модната компанија беше ограничен на модни ревии, списанија и каталози, како и телевизиски модни програми за реалноста. Иако овие традиционални маркетиншки методи се уште се користат денес за да ги искористат можностите за маркетинг, мнозинството модни претприемачи сега користат соодветни дигитални маркетинг техники за да одржат цврста контрола врз постојано менување на потрошувачката популација. Тоа е феномен кој го прави SEO во модната индустрија многу важен.

Мајкл Браун, менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги укажува на клучните фактори кои ја откриваат важноста на SEO за модната индустрија.

Секој кој работи во индустријата за мода и конфекција, дури и само неколку месеци, разбира дека индустријата се трансформира со технологија. Па, ова е вообичаено за сите индустрии, но брзината на оваа трансформација е она што е од поголема загриженост.

Постојат индустрии кои се чини дека се соочуваат со технолошки нарушувања на повисока фреквенција од другите, па така модата е една од нив. Во речиси секој агол на светот, корисниците можат да купуваат модни предмети онлајн користејќи ги нивните компјутери и мобилни уреди. Има многу расте ентузијазам кај интернет корисниците за купување работи преку интернет. Социјалните медиуми е најжестокиот допринесувач за овој тренд и како што секој ден доаѓа, го поттикнува е-трговијата уште повеќе.

Импликации на оптимизација за доминација во маркетинг

Поради страшно растечката индустрија за е-трговија, сопствениците на бизнисот во модната индустрија немаат многу избор освен да научат како да ги искористат предностите на е-трговијата. Тоа е единствениот начин да се преживее жестоката конкуренција на пазарот.

SEO се грижи за една од главните загрижености кои модни играчи мора да се обратат - онлајн видливост. Идејата за оптимизација за онлајн видливост е прилично едноставна за разбирање. Типичниот потрошувач на модни производи троши значителен дел од денот на интернет. Студиите од титаните за истражување на пазарот покажуваат дека луѓето поминуваат повеќе од 4 часа на интернет. И очигледно, кога тие не се онлајн, тие размислуваат за тоа интересно нешто што го виделе на интернет.

Ова значи дека ќе изгубите толку многу како сопственик на моден бизнис, ако не сте постојано пронајдени на интернет.

Друг критички аспект на оптимизација дека секој моден играч треба да го разбере денес е зголемената употреба на мобилни уреди за сурфање на World Wide Web. Мора да бидете сигурни дека вашите клиенти можат удобно да пристапат до вашиот сајт користејќи ги нивните мобилни уреди, инаку тие ќе скокаат на веб-страницата на вашиот конкурент во флеш на секунда.

Акции за ефективна оптимизација во вашиот моден бизнис

Еве неколку SEO основи кои ќе направат вашиот онлајн маркетинг поефективен:

  • Имајте одговорна веб-локација за да осигурите дека вашата содржина лесно може да се види од корисниците на мобилни уреди.
  • Додајте висококвалитетна, вредна содржина на вашето место често. Имајте на ум дека фразата "содржината е крал" се смени во "вредноста е крал". Денешниот потрошувач бара информации кои навремено ги адресираат неговите специфични потреби за купување. Тоа е наједноставното значење на вредната содржина.
  • Презентирајте го вашиот моден бизнис одлично насекаде каде што вашите клиенти редовно ја посетуваат. Особено, прошири својата оптимизација за напорите на социјалните медиуми. Дозволете вашите производи и себе да комуницираат со клиентите преку објави на социјалните медиуми, видеа, хаш-ознаки итн. Социјалните медиуми може да ви помогнат да ги задржите во допир со вашите клиенти повеќе отколку што може вашиот веб-сајт.
  • Не заборавајте на секогаш класични оптимизација техники како правење URL-и, наслови на содржина, описи на мета и богата со содржина на клучни зборови. Со други зборови, секогаш осигурајте се дека ранг-формулите на пребарувачите не ве фатат надвор од стража. Секогаш имајте го вашиот сајт поставено за врвната позиција на страниците со резултати од страниците за пребарување.

Бидејќи модната индустрија станува побрзо дигитализирана од секоја зора, важно е да се задржи оптимизација на врвот на вашиот ум, ако сте сопственик на моден бизнис. Со беспрекорна оптимизација, можете да бидете сигурни дека стекнете конкурентна предност над вашите конкуренти во однос на онлајн видливоста. SEO обезбедува одличен поврат на инвестициите, особено за брзо менување на индустрии како мода и облека.

November 27, 2017
Како да се кандидира оптимизација во модната индустрија ефикасно: Водичот од Semalt
Reply