Back to Question Center
0

Како податоците за производот влијаат на оптимизација: увид од семалт

1 answers:

За секој е-трговија бизнис, ефикасна оптимизација на оптимизација е обично кориснифактор за неговиот успех. Многу SEO стратегии не се фокусираат на квалитетот на податоците за производот. Тие се фокусираат на такви аспекти како пребарување на клучни зборови,назад поврзување, присуство на социјални медиуми и технички карактеристики на веб-страницата. Сепак, некои индиректни фактори може да влијаат на вашите SEO резултати исто така.

Џек Милер, менаџер на кориснички успех Семалт Дигиталните услуги објаснуваат како податоците на производот влијаат на вашата изведба.

Податоците за производот директно не влијаат врз оптимизација. Сепак, нешто што влијае на внатрешно поврзување,УРЛ-адресите и содржината имаат потенцијал да влијаат на рангирањето на органско пребарување. Кога го пополнувате вашиот веб-сајт со податоците, информации како што секатегории на производи, групи и содржини се појавуваат за секој производ што го додавате во системот. Секоја веб-страница има управување со содржинисистем кој управува со оваа информација со проверка на кутии во својата база на податоци. Сите овие полиња и полиња за проверка имаат влијание врз валидностана секој производ и неговите информации.

Податоци за производот и внатрешна поврзаност

оптимизација вклучува аспекти како што се оптимизација на наслови на производи, адреси и описи.Од друга страна, податоците за производот влијаат на начинот на кој информациите се појавуваат во база на податоци за веб-страници. Како производот е класифициран, групиран, меѓусебно поврзани етикетирани има влијание врз неговата контекстуална важност за корисникот. Овој критериум е еден од факторите на фокусирање на Google алгоритмотанализа на систем за управување со содржини за рангирање.

На пример, патеката со клик на една категорија може да биде - Цел> кошули> машки кошули>половина вратот. На оваа страница можете да купите кошула со долга коса која припаѓа на делот за кошули, како и категорија за мажи. Еве, целоснавратот кошула му припаѓа на дел од кошули, но исто така и на половина вратот група. Името на производот е насловот Н2 и описотво мета опис.

Duplicate Content

Дупликат содржина се јавува кога пребарувачот е рангиран повеќе URL адреси на истатастраница. На пример, дупликат линкови може да се контролираат со канонски ознаки. Дупликат содржина може да биде штетно за вашата оптимизација. Тоа го намалуваавторитет на страница, бидејќи сообраќајот се дели од повеќе адреси, што го отежнува рангирањето.

Сепак, исправување на дупликат содржина е релативно лесно. Треба да се најдат ситеURL адресите кои упатуваат на некои слични производи. Пренасочување на линковите до страната што ја сакате може да ви помогне да го обновите својот авторитет за тоапосебен веб-сајт. На пример, препишување на кодот или ставање 301 код за пренасочување може да го реши ова прашање и да го врати начинот на рангирање на страниците на страниците.

Заклучок

SEO е важно за секој онлајн бизнис, штом тоа обезбедува силно онлајн присуство.Многу фактори можат да влијаат врз изведбата на веб-страница што се однесува до рангираните фактори. Меѓу овие фактори се податоците за производот. Во многуслучаи, дигиталните продавачи не успеваат да ја сфатат својата важност во оптимизација и често завршуваат да го игнорираат. Сепак, како што видовме погоре, секој фактор кој влијае на URL адреситеи значењето на содржината има влијание врз тоа како Google ќе рангира веб-страница. Користејќи го гореспоменатото знаење, може да се истакнат факторите што ќе се појаватвлијаат на начинот на кој веб-сајтот врши во врска со информации за производот. Исто така е можно да се коригираат некои од вообичаените грешки, како што се недостасувакатегории или информации за производот.

November 27, 2017
Како податоците за производот влијаат на оптимизација: увид од семалт
Reply