Back to Question Center
0

Не само Google - Семалт експерт дискутира зошто да се оптимизира за други пребарувачки

1 answers:

При правењето е-трговија, SEO е столбот на добивање клиенти на глобално ниво, како и зголемување на конверзијата на посетителите на клиентите. Сепак, во повеќето мислења зборуваме само за Google кога зборуваме за оптимизација на пребарувачи. Многу луѓе треба да научат дека SEO е концепт, а не постапка, и може да се примени на многу пребарувачи. Искуството на нашата компанија потврдува дека користењето на Google само како пребарувач за оптимизација е ужасна грешка. Од многу веб-сајтови dashboards, пребарувачите се само метод за добивање на клиенти на интернет, а не само. Google е еден од овие пребарувачки машини, кој се случува да има најголем следново.

Како интернет продажби, вашата примарна грижа е да донесам клиенти на глобално ниво со користење на интернет како ваши средства. SEO е дигитален маркетинг техника чиј главен чекор е бројните клучни зборови и метрика што ги поседуваат. Овој феномен значи дека Google не е единствениот метод за примена на овие концепти. Од анализата, Google едноставно ги надмина, бидејќи е најголемиот пребарувач и има сеопфатно покривање во врска со користењето.

Ник Чайковски, Виш менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги, објаснува зошто дигиталните продавачи треба да размислуваат надвор од опсегот на пребарувачите.

Дали има други места?

Google не е единственото место каде можете да ги наведете вашите ставки. Големите компании како Alibaba го научиле овој концепт и го искористиле. Тие успешно поставија и направија извонреден авторитет во своите ниши..Тие имаат силно онлајн присуство. И покрај тоа, нивните веб-страници имаат директен сообраќај кој не потекнува од пребарувачите. Ова значи дека користењето само на Google може да биде ограничување на вашите напори за оптимизација. На пример, едно лице може да оди во Alibaba директно да бара поединечна ставка и со поминување на Google. За да го искористите овој концепт, можете да го користите:

Амазон и eBay.

Многу купувачи можат да преферираат да бараат елементи на eBay. Овој сообраќај не се одразува на пребарувачите. Еден добар онлајн продажби ќе ги наведе своите ставки на овие ниши колку што е Гугл. Мајчин оптимизација техники работат на овие веб-сајтови. На пример, името, сликата и описот на производот може да вклучуваат клучни зборови. Амазон има подружница програма која може да даде дополнителен продажен човек комисија заработуваат на предмети што ги продавате.

Други пребарувачки.

Кога правите оптимизација, постојат и други ниши што можете да ги користите за да дојдете до други пазари. На пример, многу блогери ја најдоа употребата на Бинг и Јаху за да донесат било какви онлајн клиенти. Не сите лица се однесуваат на Google за пребарувања. Од контролната табла на повеќето блогови, други пребарувачки сообраќај може да донесе некои од највредните клиенти.

Заклучок

Како по правило, содржината на оптимизација укажува на Google. Многу луѓе можеби се прашуваат дали е неопходно да се оптимизираат веб-страниците само за Google. Самиот Google не е единствениот пребарувач со способност за корист на вашиот сајт. Во повеќето случаи, Google е најголемиот пребарувач. Сепак, перспективата за дигитален продавач е обично поширока од само Google. Еден мисли надвор од пребарувачите кога прави онлајн маркетинг. Ова значи дека SEO е концепт кој може да се пресече низ многу интернет платформи.

November 27, 2017
Не само Google - Семалт експерт дискутира зошто да се оптимизира за други пребарувачки
Reply