Back to Question Center
0

Подобрување на вашата оптимизација со содржина: идеи од Semalt

1 answers:

Локалните SEO повеќе не се занимава со оптимизирање на вашиот сајт сам. Таа, исто така вклучува одржувањездрав однос со вашата онлајн заедница и има силно онлајн присуство преку вашата веб-страница и социјалните медиуми. Социјалните медиуми имаатстане совршена платформа за интеракција со вашите клиенти.

Во 2009 година, Google почна да работи на интегрирање на податоците на социјалните медиуми во своето органско пребарувањеалгоритам. Ова значи дека поврзувањето на вашиот сајт и социјалните медиуми платформи како Фејсбук, Твитер и Инстаграм ќе резултира со поголем ангажмани посети на локации. Како резултат на тоа, вашиот сајт ќе биде рангиран повисоко.

За локалните бизниси, сите детали, вклучувајќи часови на работа, датум и ценитетреба да биде ажуриран. Менаџер за успех на клиентите Семалт ,Френк Абањале ги дава идеите кои ќе ви помогнат да го подобрите вашиот веб-сајт и присуството на социјалните медиуми со цел да постигнете повисок ангажман и рангирање

1. Додај блог на вашата веб-страница

Блог е од суштинско значење за секој веб-сајт. Користете го за да ги објавите најновите информации завашите производи и услуги, вашите клиенти и локалната заедница. За да го направите блогот интерактивен, земајќи ги предвид следниве идеи.

Додај слики и приказни на клиенти кои се лојални на вашиот бизнис

Прашајте ги клиентите за нивното искуство и препораки за подобрување на вашите услуги.По ова, објавете интервју и фотографии на вашиот блог. Добијте ја нивната дозвола пред да објавите. Објавете ја приказната за различните социјални медиумиплатформи и дадете врска до вашиот блог пост. Ова е добар начин за ангажирање на вашите клиенти. Ќе се чувствуваат ценети.

Пост Слики од вашиот бизнис во различни времиња

Печатете ги сликите периодично и опишете ги. Објавете ги истите фотографии на вашата социјална мрежамедиумски платформи и, исто така, дадете линк назад кон вашиот сајт. Користете ги фотографиите за да ги ажурирате Вашите фотографии на "Мој бизнис на Google", "Јаху" и "Бинг Места".

Функција на одреден производ или запис

Редовното работење помага да ги ажурирате вашите клиенти за вашите услуги.

Објавете приказна за хорор поврзана со вашиот бизнис

Да речеме дека сте чистач за коса, пост за многу нечист облекување што сте го измиле. Напишиприказната за тоа како тој фустан се валка и така натаму. Бизнис не може да пропушти "хорор приказна". Барате еден и пост за тоа на вашиот блог ипотоа да го делат на социјалните медиуми.

2. Поврзете се со влијателни луѓе од вашата заедница

Користете ги страниците на социјалните медиуми за да се поврзете со познати личности како личности во вашата област.Вклучете се со нив преку споделување на нивните мислења итн. Овие локални личности можат да помогнат да ги пласирате вашите производи и услуги. Кога ќе одговоратна вашиот коментар, итн, некои луѓе може да се види како поддршка.

3. Испратете Вирусни пораки

Кога ќе создадете нешто што е вирусно на социјалните медиуми, многу луѓе ќе се чувствуваат интересново вашиот бизнис или компанија. Луѓето ќе почнат да бараат за вашиот бизнис и пребарувачите ќе го идентификуваат како резултат.

4. Поврзете се со вашата онлајн заедница

Користете локални настани за да се поврзете со вашата заедница. Објавувајте настани што се случуваат во вашето соседствона социјалните медиуми и на блогот. Навивачите најверојатно ќе ги споделат мислењата што ги прават многу луѓе свесни за вашиот бизнис / компанија. Вие исто така може да додадете локалникалендар на настани на вашата веб-страница. Осигурајте се дека редовно се ажурира.

За Локалните оптимизација за да бидат успешни, оптимизирате за повисок ранг на пребарувачите ипотоа креирајте свежи содржини за вашите блогови и социјалните медиуми. Ангажирањето со клиенти на социјалните медиуми води кон поголем сообраќај кон вашиот сајта со тоа и повисок ранг на пребарувачите.

November 27, 2017
Подобрување на вашата оптимизација со содржина: идеи од Semalt
Reply