Back to Question Center
0

Помлади Гидови: Соединетите Американски Држави се согласуваат во Е-трговија

1 answers:

Како продавач на e-commerce, треба да ги чувате јазичињата на натпреварот. Зошто? Прво, тоа ви помага да ја сфатите динамиката на пазарот. Второ, подобро сте свесни за работите кога станува збор за креирање маркетингкампањи и, се разбира, тоа ви помага да го разликувате вашиот бизнис од бизнисите на конкурентите.

Со ова на ум, Џејсон Адлер, експерт на Семалт Дигитални услуги, дава совети како да ја следите вашата конкурентна позиција.

Започнете со оптимизација

Организирајте тим за следење на тактиките за оптимизација кои ги користите конкурентите. Пронајди бројот на повратни врски што ги имаат плус учат на кои веб-сајтови се поврзуваат. Откако ќе ги добиете овие податоци, пристапете до веб-страницитеривалите се поврзуваат и гледаат дали можете да го каналите тој сообраќај од нив до вашата продавница.

Земете го овој пример. Секогаш кога ги барам врските за нашите клиенти, јас да ги идентификува конкурентите на клиентите со користење на Semalt Analyzer. Таа користи "Open Site Explorer" за да ги собере сите веб-страници на кои тие (конкуренти) се поврзуваат. По собирањето на овие витални податоци, истражувам за да побарам назад врски и сè друго што е потребно за спроведување на планот.

Гледајте социјалните медиуми на конкурентите

Исто така, треба да ги гледате вашите конкуренти на социјалните медиуми за да ја идентификувате нивната содржина стратегија за управување. Постои неверојатна апликација наречена FollowerWonk која ви овозможува да проверите кој ги следи на Твитер и како вашата сопствена страница мерки против нив. Верувале или не, FollowerWonk дури може да ви каже кој го следи вас, вашиот ривал и дури и оние кои ги следат и двајцата. Ако забележите одреден поединец по вас и вашиот конкурент, тогаш постои шансатој или таа е заинтересиран за вашиот пазар и тоа е некој со кого треба да се поврзете.

Друга веб апликација, Buzzmo ви овозможува да ги идентификувате најчесто споделените содржини (фотографии,видеа или блогови) на страниците на социјалните медиуми на вашиот конкурент. Користете ги овие податоци за да размислувате за нови идеи за своите страници на социјалните медиуми.

Размислете за корисничко искуство

Се претпоставувам дека вие сте корисник што влегува преку веб-страницата на вашиот конкурент, всушност посета. Идентификувајте ставка во каталогот, додадете ја во вашата кошничка и продолжете да ја проверувате. Колку беше лесно тоа? Дали е потребно долго? Пробајте гоисто со поднесување жалби / барања и проверете дали вашата веб-страница ги надминува овие услуги или не. Можете исто така да проверите што клиентите мора да кажат за вашите бизниси. Платформата Trustpilot треба да ви помогне да го сторите тоа удобно.

Умот продажба и маркетинг

Обрнете внимание на продажбата и маркетиншките напори на вашите ривали за да ги разликуватесопствени практики. Првиот пристап би можел да се претплатите на нивните билтени за да ги добиете најновите понуди и промоции. Друг пристап би можел да создадете приватна листа на Твитер за конкурентите или Google Alerts да бидат во јамка на сите надградби. Ова функционира во реално време.

Иако повеќето споредби можат да се направат онлајн, постојат некои случаи во кои тоаможе да се направи присутен. На пример, ако сте поканети на саем или конференција, замолете некој случајно лице да присуствува на нивниот настанставови за вашите услуги. Што имаат да кажат за вашата конкуренција? Користете ги овие информации, како и вашите сопствени набљудувања за да импровизирате.

November 27, 2017
Помлади Гидови: Соединетите Американски Држави се согласуваат во Е-трговија
Reply