Back to Question Center
0

Semalt дефинира 5 митови кои оштетуваат оптимизација за репутација

1 answers:

Додека оптимизација практики промовираат одбранбени само-пребарување и позадина пребарувања, виеќе бидат изненадени од некои од најдобрите резултати кои ќе дојдат кога ќе го пребарувате терминот "оптимизација". Всушност, Гугл автоматски автоматски ги забрзува негативнитекоментари до зборот оптимизација. Ова води до сознание дека оваа практика се здобила со негативна репутација таму.

Во суштина, оптимизација олеснува автоматски ботови за пребарување и пајаци за пристапвеб-страница, дешифрира неговата вистинска цел и значење и на крајот индексира својата содржина за идните референци од страна на пребарувачите. Овој процес на организирањевеб-страници го прави брз и лесен за корисниците на пребарувачот и за самиот пребарувач бидејќи може да произведе соодветни резултати од пребарувањето заспецифично барање за пребарување.

Artem Abgarian, водечки експерт на Семалт Дигитални услуги, објаснува каде SEO има лоша репутација.

1. Несакани пораки

SEO како ново и растечко поле на пракса привлекува почетници и ученици. Вопотрага по бизнис, овие почетници цел на корпоративните и популарни лица со десетици несакани пораки кои завршуваат спамирање на нивните влезни сандачињана неделна основа. Начинот на кој повеќето тврдат дека се експерти ги претставува како измамнички и измамнички поединци, па оттука и лошата репутацијамаркетот. Во повеќето случаи, пораките ветуваат дека ќе поправат премногу проблеми за целните компании да веруваат. Исто така, се случува некои од нивсамопрогласените SEO експерти се навистина измамници.

2..Полнење Клучни зборови

Клучниот збор е основа на оптимизација. Користете го добро и пожнете посакуваните резултати. Воист однос, намерно или невино повторување и полнење на клучни зборови за да ги манипулира резултатите од пребарувањето со големи казни и болицелта на усвојувањето на оптимизација. Вашиот клучен збор густина за една статија мора да биде само право како и доволно за да се постигне поволна пласман и да се избегнеказна од пребарувачите.

3. Покривање и Враќање на страници

Оваа контрапродуктивна практика вклучува употреба на HTML кодови за содржинаодредена тема со намера да манипулира со индексирање и рангирање. Откако корисникот ќе кликне на врската или страната, тие се пренасочени на друг неповрзанвеб-сајт за вистинската содржина што значи дека тие се користат само за канализирање сообраќај на почетната веб-страница. Техниката на поезијата и врататанепријатности и на корисникот и на пребарувачот, па оттука резултира со лоша репутација.

4. Тргување Линкови

Ние сите знаеме моќта SEO има во е-трговија. Сопственици на вебсајт и практичари на оптимизацијасфатат потребата да се искористат оваа моќ, па тие резултираат во практики како што се купување линкови за манипулирање со рангирање на пребарувања. Овие врскиизмамнички заобиколат пребарувачи со генерирање на лажен страница орган без откривање. Сепак, легитимни како мотори како што се Google сефаќајќи ја оваа практика и наметнувајќи големи казни за виновниците.

5. Скриени содржини и врски

Умен и измамен техника се користи за да се скрие или прикаже различна содржина од штокорисникот ќе кликне. Може да се препознае како текст зад сликата или бел текст на бела позадина. Оригинални и реномирани SEO практичари северојатно нема да се користи оваа техника, иако сеуште вообичаени и замаглени оптимизација репутација.

Сите индустрии искуство и се спротивстави на својствени предизвици допирајќи се на етиката. НаSEO индустрија е одговор и усвојување на неетички пракса соодветно.

November 27, 2017
Semalt дефинира 5 митови кои оштетуваат оптимизација за репутација
Reply