Back to Question Center
0

Семалт Експерт: 5 витални дигитални маркетинг трендови за 2017 година

1 answers:

Дигиталните рекламни често се среќаваат со фиксни иновации и промени во дигиталниотсредина. Стапката на промена е често немилосрдна и понекогаш брутална. Деловната историја отсликува дека усвојувањето и еволуцијата се единствените начиниза да преживее во често менување на животната средина.

Во 2016 година, дигиталните наноси продолжија да ја редизајнираат околината на маркетингот. Назголемувањето на трендовите на мобилната доминација достигна ниво кое ќе биде штетно за десктопниот сообраќај. Веб-страници како Pinterest и Snapchatсе зголемуваат и континуирано привлекуваат корисници. Актуелните случувања се прикажани на она што дигиталните потрошувачи очекуваат.

Со искуство за работа со различни мали и средни претпријатија,поминавме низ различни промени во текот на годините - очекуваме нови проблеми и оптимизирање на нови можности, изгуби или прилагоди: во нашиот случај, овавелејќи дека се покажа како вистинито. Како таква, во секое време се фокусираме на хоризонтот за да се обидеме да го предвидиме она што лежи во иднина.

На почетокот на третиот квартал од 2017 година, водечки експерт од Семалт ,Ник Чајковски, ја сумираше листата на трендови кои се јадро на дигиталниот маркетинг, за да им помогнат на рекламодателите да се оптимизираат од овие нови случувања.

1. Мобиле го информира тековниот потрошувач

Употребата на мобилни телефони е зголемена со истражувањето на Pew ResearchЦентар на кој е прикажано дека 77 отсто од граѓаните на САД поседуваат паметен телефон. Оваа година статистиката ќе покаже дека паметните телефони се најценети купувачинајпосакуван трговски партнер.

Паметен телефон сега може да ги проверува коментарите на производот, да препорачува производи и да правикупува со помош на прелистувач. Стапката со која овие уреди се интегрираат во нашиот секојдневен живот ги прави дел од нашата култура.

2. Видео стриминг во живо добива континуирано влечење

Во 2015 година, Meerkat, апликација за проследување во живо беше лансирана и беше новина.Една година подоцна, најголемите социјални медиуми се префрлија од Фејсбук, Твитер, Инстаграм и Јутјуб.

Стриминг во живо обезбедува брендови и пазарот на конкурентска предност во однос на другитеплатформи бидејќи го збогатува искуството на клиентите. Добро дизајниран разговор во живо овозможува бренд да негува транспарентност и исто така овозможуваинтеракција која никогаш порано не била понудена.

3. Персонализација на големи податоци им овозможува на персоналот

Големи податоци се клучни за зголемување на индивидуалното корисничко искуство. Амазон,Spotify и Netflix се примери за големите компании кои оптимизираат големи податоци со цел да им обезбедат на корисниците висок степен наперсонализација. Зголемувањето на податоците им овозможува на брендот да направи подобро предвидување и цели кои резултираат со зголемен број на корисници.

4. Маркетинг автоматизација е повеќе сегашноста

Повеќето од продавачите сметаат дека автоматизацијата на маркетингот е критичнаелемент на успех. Автоматизацијата во моментов се користи за насочување на аспектите на маркетингот на содржината.

5. Извонредно рекламирање го зајакнува маркетинг содржини

Маркетинг содржина е основа за лоша и добра содржина. Огромниотобемот на постојните податоци ги принуди иноваторите да се стратезираат за подобри начини за ангажирање на нивната публика и стратегии за дизајнирање за да ги ангажираат корисницитеразновидни искуства.

Завршни мисли

Најпросперитетните вложувања, големи или мали, се принудени да се развиваат и да пронаоѓаатнови стратегии за обезбедување одржливост. Фокусирајќи се на наведените трендови и нивно интегрирање е голем чекор кон отклучувањеразни маркетинг можности.

November 27, 2017
Семалт Експерт: 5 витални дигитални маркетинг трендови за 2017 година
Reply