Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Како линкови влијаат на вашата оптимизација за кампања

1 answers:

Во било кој онлајн бизнис, оптимизација на сајтови е од суштинско значење за видливост на онлајн доказкако и зголемување на кредибилитетот и конверзијата. За овие и многу повеќе причини, рангирањето е мора да има функција за било кој дигитален продажбикои сакаат да истражуваат оптимизација. Според годишните фактори за рангирање на Google објавени од Searchmetrics, факторите кои ги користи Google алгоритамза рангирање на сајтови вклучуваат релевантност на содржината и овластувања, технички и веб дизајн фактори на вашиот сајт, кориснички сигнали од содржината на Googleсвест и авторитативни линкови.

Сепак, тесна анализа на некои од веб-сајтовите што се водат во денешно време може целосно да се покажатразлични наоди. На пример, за одреден сет на клучни зборови, квалитетот и количината на врски не може да значи позиција Googleти е рангирана. На пример, веб-страниците со лоши врски може да бидат повисоки од оние со посилни линкови.

Searchmetrics извештаи дека во текот на времето, линкови се намалуваат како рангфактор како алгоритам на Google во денешно време претпочита други фактори. Оваа промена произлегува од порастот на маркетинг на социјалните медиуми. Социјалните медиуми имаат многусподелување на линкови кои можат да направат подобра претстава за квалитетен сообраќај. Следствено, линкови не се примарен фактор како што беше поранопорано. Тие се само фактор за раскинување на вратоврската рангирање.

Џек Милер, Високи менаџер на кориснички успеси Семалт ,дискутира за релевантноста на backlinking за единствена оптимизација за кампања.

Содржина и намери на корисникот

Google наведува дека една од најважните работи што треба да се разгледа кога се прави оптимизација ерелевантност за содржината. Овој фактор е корисноста на содржината што ја ставате на вашиот сајт на корисникот, а не само на цртање тони сообраќај. Нарелевантноста на содржината зависи од пребарувањето со клучни зборови. Google ботови, исто така, можат да откријат шанси некој да ја искористи оваа ситуација. Црношапка оптимизација трикови како клучен збор кутии повеќе не работат и Google белешки такви веб-сајтови во прашање на денови.

Намерата на корисникот зависи од тоа како корисникот комуницира со релевантната содржина воРезултати од пребарувањето. Чистата мамка-и-прекинувач тактика за стекнување на голем сообраќај сега запленети за да се направи било правилна употреба на алгоритам на Google,правејќи го целиот процес сега базиран на содржина. Google им советува на интернет пазарот да постигне рамнотежа помеѓу релевантноста на содржината и корисникотзадоволство, а не само клучни зборови.

Технички фактори

архитектурата на вашата веб-страница не треба да има грешки и грешки. Веб-страницата треба да бидедоволно брз и одговорен да работи на различни уреди, оперативни системи низ различни пребарувачи. Google алгоритам награди сајт сочувствителен мобилен пријателски интерфејс преку рангирање. Други технички фактори како брзината на страницата, големината на датотеката, внатрешното поврзување и HTTPSхостинг стапи на сила кога поврзувањето на технички со оптимизација и поврзување.

Заклучок

Во дигиталниот маркетинг, оптимизација за ефикасноста претставува 'рбетот на онлајн присуството идигитално брендирање. Backlinking е една од оптимизација за стратегии кои се прават магија кога ранг веб-сајтови. Сепак, со неодамнешнитепромени на начинот на кој функционира Google алгоритмот, други фактори како што се HTTPS-правилата, мобилни пријателски иницијативи, релевантност за содржината и социјалнимедиумскиот маркетинг доаѓа во игра. Високите стапки на кликање, полнење клучни зборови и техники како мамка-и-прекинувач повеќе нема да работат и можерезултира со оптимизација казна. Како резултат на тоа, backlinking исто така не е фактор да се стави многу тежина, кога сакате да направите единствена оптимизација за кампања.

November 27, 2017
Semalt Експерт: Како линкови влијаат на вашата оптимизација за кампања
Reply