Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Кои оптимизирани фактори на место се повеќе од клучни зборови

1 answers:

SEO оптимизација се потпира на избрани клучни зборови и како веб-сајтови ги интегрираат за оптимизација на локации и офсајти. Користењето клучни зборови е важен дел од процесот на оптимизација. Ако се користи како клучна точка на стратегија, понекогаш може да работи против продавачот. Прекумерната употреба на клучни зборови може да доведе до казнување, или може да го одвлече вниманието кој работи на нив од други важни стратешки елементи. Пазарите треба да се фокусираат на позначајни фактори за оптимизација на лице место

Менаџер за успех на клиентот на Семалт ,Френк Абањале објаснува кои аспекти на оптимизација на лице место се најсуштествени.

Содржината позиционирање е повеќе од фреквенцијата на клучни зборови

Местоположбата на клучни зборови на секоја страница е повеќе од колку пати се појавуваат. На пример, заглавјето е повредно од подножјето, или средната содржина на долг дел од информациите. Полнењето на клучни зборови во текстот може да ја смени квалитетот, споделувањето и вредната содржина што се наоѓаат во рамките на структурата на сајтот.

Семантички пребарување и анализа на лице место

Google се префрли од користење на клучни фрази како блок до направи споредба еден-на-еден со барањата за пребарување. Наместо тоа, Google ботови за пребарување прават пообемни прашања за долгите фрази за да се утврдат целта на сајтот. Таа ја претпоставува семантичката употреба на јазикот, и го спојува ова со релевантните прашања, процес познат како семантички пребарување. Придобивката од семантичкото пребарување е дека не е важно која фраза за клучните зборови користи онака како што одговара на контекстот на бизнис..Сопствениците на бизниси сега можат да се фокусираат на она што има смисла за нивниот бизнис и бренд.

Навигација на веб-страница и структура

Веб-страниците треба да понудат лесен пристап до корисниците на начин што тие разбере како да се заобиколи. Google го спроведува ова, обезбедувајќи дека сајтовите се лесно достапни за навигација. Чиста и организирана веб-страница, со јасен и концизен навигациски стил кој содржи неколку подменија добива повеќе од една страница со линкови дистрибуирани низ целиот интерфејс. Мапа на сајтот и традиционалните опции за подготвеност, како што се страниците за Контакт, За и Услуги, се одлични ресурси. Содржината на веб-страницата не е важна ако постои е стабилна и интуитивна структура на место.

Брзина и безбедност на сајтот

Зголемена конкуренција и пристап до повеќе уреди резултираа во брзина, фактор на рангирање, стекнување на повеќе влечење. Спроведување на чиста кеш систем, намалување на големини на слики, и да се ослободиме од непотребни средена се начини да се зголеми брзината на веб-страницата. Безбедноста на веб-страницата е исто така важна, а веб-сајтовите кои имаат енкрипција на SSL (означено https :) се соочуваат со поттик во нивниот ранг. Вредноста на безбедноста на локацијата се очекува да се зголеми со текот на времето.

Мобилни оптимизација сега е потребно

Мобилни пријателски сајтови добиваат пласман зголемува во споредба на оние кои не се. Google објави ажурирање што го револуционизира како се определува веб-страницата без пријатели. Google ги казнува сите веб-сајтови што прават не ги исполнуваат праговите. Иако локацијата е веќе оптимизирана за мобилни уреди, акцијата на Google е показател за нивната долгорочна визија која е да се подобри корисничкото искуство и помалку на незначителни нешта како клучни зборови.

Колку што клучни зборови помагаат во изнаоѓање содржини или присутни конкурентни можностите, доказите покажуваат дека користењето стратегии, кои се врти околу имплементацијата на клучни зборови, не е помалку важен дел од работата. Точките на лице место го подобруваат корисничкото искуство, го зголемуваат квалитетот на веб-сајтовите и помагаат да се избегнат казни. Како што беше докажано од страна на клиентите на Семалт дигитални услуги , фактори за оптимизација на лице место имаат влијание и на репутацијата на веб-страницата.

November 27, 2017
Семалт Експерт: Кои оптимизирани фактори на место се повеќе од клучни зборови
Reply