Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Што треба да знаете за веб-индексирање

1 answers:

Пребарувачите индексираат содржината за да ја рангираат на интернет. SEO-направени веб-материјалие лесно да се најде. Создавањето на мапа на сајтот на XML ги индексира страниците на страницата, меѓутоа бара дополнителна примена на оптимизација која користи сајтиндексира за да обезбеди присуство на предвидените информации.

Експертот на Семалт Дигитални услуги, Френк Abagnale објаснува аспекти, кои треба да знаете за веб-сајт индексирање.

Разбирање на содржината на страницата

Пакувањето од Google гарантира внимателно следење на производите и информациитестави на веб-страница. Категориите на производите треба да бидат презентирани според дизајнираните обрасци додека формата на страниците треба да бидепостојано без манипулација, ново создавање или воведување на непланирани страници.

Преземања може да се блокираат

Стандардни грешки кои резултираат во недостаток на некои делови од информациите во одреденапребарувањето може да се случи поради неможноста на роботот да го заврши пристапот. Некои проблеми со оптимизација може да резултираат со изобличување на формат или променетоНаслов на URL-то и филтер за големина на испитаната страница. Проверката во robots.txt или Noindex global може да помогне да се реши блокирањето на индексирање.

Разбирање на најчесто неприфатени адреси

И покрај правилното оптимизација, некои URL адреси може да бидат отфрлени поради robots.txt. Учење штосајтови може да искуство овозможува да се направи разлика помеѓу погрешни и намерни блокови на роботот..

Ги знаете 404 грешките

Може да се појави поврат на 404 грешка поради немање доволно информации за пребарувањетомоторите за преземање или локацијата се неиндексирани поради прекин. А клиент со цел да ги зголемат своите онлајн перформанси прекуSEO треба да ја набљудуваат и разберат причината зад пораката за грешка ако тие мора да најдат резолуција.

Дознајте пренасочувања

Разбирањето на роботот и како ги идентификува пренасочувањата е важно да се намалибројот на пренасочувања пред пребарувачот наоѓа вистинска потребна страница. Конверзијата на 302 пренасочувања на 301 овозможува протекување од околу 15проценти од трансферите до крајната страница.

Идентификување на слаби мета податоци

Роботите се одлични алатки за идентификација на лошо презентирани информациивеб-страницата. Тие анализираат дали страниците се дуплираат или содржат неточни мета податоци кои го негираат рангирањето на страниците дури и со оптимизација порадиакција од роботи Noindex.

Анализа на канонски ознаки

Неодамнешната воведувањето канонски ознаки може да биде предмет на дуплирање на содржината,кога се применува неправилно. Анализата на релевантната содржина за означување преку употреба на роботите овозможува отстранување на дупликатната содржина.

Најдете сопствени податоци

Примена на RegEx или XPath во прилог на роботите може да обезбеди идентификација наизрази и XML делови од документот од страна на пребарувачот. Овој дел од механизмот за оптимизација му кажува на роботот да го фати основноелементи на страниците како што се цените, структурата на податоци и графика на содржината.

Користете анализатор

Многу пребарувачи користат Google Search Console и алатки на Google Analyticда обезбеди информации за сите страници што се запишани. Ова ја олеснува оптимизацијата на пребаруваните страници и обезбедувањето на потребните податоци за да се ставипотребни информации на картата за пребарување.

Најдобар исход од роботите и SEO механизми зависи од видот на веб-страниците,и презентираната содржина. Идентификувањето на соодветните алатки за индексирање е прв чекор кон постигнување онлајн присуство кое има гарантираноуспех. Наоѓањето на посебната причина за откриените информации преку анализа овозможува можен начин на решавање на проблемот.

November 27, 2017
Семалт Експерт: Што треба да знаете за веб-индексирање
Reply