Back to Question Center
0

Семалт експерт: Зошто и како да го користите Амазон да изгради бренд за е-трговија?

1 answers:

Амазонскиот пазар служи како платформа каде што луѓето лансираат брендови и учатза однесувањето на потрошувачите. Тоа им помага на започнување на млади претприемачи. Бизнисотвеб-страница може да функционира добро во споредба со пазарниот стандард. Користењето на пазарот како алтернативен извор на приходи е дополнителна предност.

Artem Abgarian, Виш менаџер за успех на клиентите на Семалт ,елаборира за користење на Амазон за да изгради успешен бренд за е-трговија.

Основи

Пред да се реализира целосниот потенцијал на пазарот, разумно е да се започне соосновите. Амазон помага во купувањето на купувачи за бизниси. Конечно, кога некој се навикнува на тоа како функционира, само тогаш тие можат да ги искористатмоќта да се користи Амазон за да се зголеми брендот.

Амазон сметки за педесет и два проценти од пребарувањата. Во четвртиот квартал од 2016 година,Амазон беше одговорен за шеесет проценти од продажбата на е-трговија. Конечно, мнозинството на предмети продадени на платформата се од трето лицепродавачи.

Овие факти укажуваат на тоа дека поголемиот дел од корисниците чести Амазон за пребарувањепроизводи. Затоа, користењето за свеста на брендот и свеста на купувачите ќе им помогне на деловните се фокусира на производите и маркетингот околу нивконцепти до точка каде што може да се натпреварува со најдобрите конкуренти.

Користејќи го Амазон, тоа е спротивно на упатствата за продажба на бизнис на потенцијални клиенти.Сепак, Амазон им овозможува на бизнисите да ги обликуваат своите шопинг однесувања до точка каде што треба да ја посетат веб-страницата на компанијата. На пример,клиентот може да купи одреден производ од компанија, но замената е достапна само на нивната веб-страница..

Амазонските реклами ја градат свеста

Спонзорирани реклами на Амазон се слични на AdWords, бидејќи тие се потпираат на клучни зборови. Спонзориранорекламите се неопходни, бидејќи еден претприемач може да ги искористи за да ги насочи компаниите кои се занимаваат со истите производи. Цената за кликање е помала одплатено пребарување.

Амазон и оптимизација вредност

Откако бизнисот започнува со зголемување на продажбата, постои голема можност тоанивните производи ќе почнат да се појавуваат на врвот на ранг-листата на Амазон. Како резултат на тоа, Google ќе ги преземе овие високи атрибути. Користење на производклучни зборови како примарна алатка за органски пребарувања на Google ќе ги насочат клиентите кон производите на компанијата.

Со органски пребарувања, и возење клиенти на Амазон, купувачите ќе сфатат декапроизводите на фирмата се појавуваат на неколку локации. Таа промовира чувство на доверба кај потрошувачите. Ако компанијата ги продава своите производи на вистински начин,тие ќе бидат сигурни дека ќе дадат добри критики. Преглед на ѕвезди значи многу за неопределените клиенти.

Постојат неколку загрижености трговци пред ангажирање со Амазон:

Мит 1:

Амазон го уништува брендот без никаква причина. Тоа не е точно како основа на брендотсе потпира на трета страна сè додека еден работи во рамките на упатствата на Амазон.

Мит 2:

Амазон зазема бизнис откако ќе полета. Персоналот на Амазон само бара од луѓето да избератпомеѓу тоа да биде продавач на пазарот или продавач, но одлуката е целосно до засегнатото лице.

Мит 3:

Амазон диференцира од обична е-трговија продавница. Тоа е продавница со е-трговијавградено пребарување и е управувано од клучни зборови, како што е Google.

Заклучок

Продажбата на Амазон е стратегија заснована на одлуки и правилна количина на контрола.Многу листи постојат на Амазон за бизнис за продажба и купување на клиенти. Сопственикот одлучува за најдобрата стратегија за нив.

November 27, 2017
Семалт експерт: Зошто и како да го користите Амазон да изгради бренд за е-трговија?
Reply