Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Зошто високо квалитетни содржини се важни за оптимизација за линк зграда?

1 answers:

Изградбата на врски останува да биде една од основните компонентина оптимизација за пристап. Линкови помине низ домените на ранг на страницата за да го потврдат кредибилитетот на одредена веб-страница. Тековна врска зградатехники нагласуваат на создавање на содржина која привлекува влезни врски врз основа на неговите придобивки.

Ние треба да разбереме зошто ја користиме содржината за да воспоставиме врски.Домен авторитет и PageRank се фокусираат надвор од бројот на линкови до вашата веб-страница и Google го потврдува значењето и квалитетотод линковите. Користењето на врската како цитат го смета за вредно и за возврат се третира како достоен.

Рајан Џонсон, Виш продажен менаџер на Семалт Дигитални услуги, објаснува зошто пишувањето одлична содржина доаѓа со дополнителни бенефиции и воспоставување подобри врски.

Опасностите за градење врски без содржина

1. Спам предизвикувачи.

Google ги следи оние кои објавуваат содржина без нивпридружни информации и поттикнува предупредување што може да резултира со казна за рангирање.

2. Редакциска достапност.

Постои повисока побарувачка за линкови богата со содржини за уредување иобјавување на високо ниво, бидејќи уредниците се гладни за одлични информации.

3. Можности за клучни зборови.

Клучни зборови остануваат да бидат суштински дел од градењето врски.Оптимизацијата за одреден клучен збор може да се изгуби ако нема содржина во врската.

4. Жртви на репутација

Постојат потенцијални добивки, како што е репутацијата на брендотдоаѓаат со објавување на врски со содржина која може да се изгуби и да се наруши ако се создаде врска без информации.

5. Органски ефекти.

Вашиот авторитет може да се соочи ако испратите линкови безсодржина или може да се смета за сомнителна.

6. Контекстуални празнини.

Не добивате шанса да контекстуализирате врска и да добиетеодличен препорачан сообраќај преку објавување празен линк.

Постојат цврсти прилики во кои врски без содржина може да се заработи

1. Скршен зграда

Постои техника за користење на софтверска алатка што спонтаноотсекува прекинати врски, кои се сметаат за лоши за оптимизација, а потоа ги испрати до вебмастерот за repairmen. За секоја скршена врскапонудена, ќе заработите предност за таа врска бидејќи ќе биде во рамките на содржината.

2. Коментари и форуми

За да ископате линк до веб-страница преку коментари и форуми, тоатреба да има одлична содржина бидејќи експертите од форумите станаа строги.

3. Nofollow врски.

Овие обезбеди лесен начин да ги објавите вашите врски со гаранција на неGoogle казна бидејќи тие не минуваат низ властите. На овој начин, имате корист од сообраќајот на рефералот генериран од линкот.

4. Донаторот, листи за признавање партнери.

Партнерство со организација или донирање пари на нивната веб-страницаможе да ви заработи врска на главната страница.

5. Извор листи.

Поддршката на онлајн организација може да ви заработува високо квалитетна врска.

6. Слики.

Луѓето се привлечени од висококвалитетни слики и секогаш ќе се однесуваатдо врската со оригиналниот извор кога сакаат да го користат.

На крајот, градење врски без содржина е можно и може да се стекнецелосната вредност на органот домен што го даваат. Иако ова може да дојде со предности како што се намалени инвестиции во време,Градење врски врз основа на содржини е најефикасен и побезбеден избор. Содржината е главната сила во оптимизација.

November 27, 2017
Semalt Експерт: Зошто високо квалитетни содржини се важни за оптимизација за линк зграда?
Reply