Back to Question Center
0

Semalt Експертиза: Како да се направи поголемиот дел од SEO и односи со јавноста

1 answers:
Документ

Дигиталниот маркетинг е сложен процес. Со текот на годините, платформата за дигитален маркетинг се развива и вработува нови тактики. Интернетот е конвенционален панел каде многу компании имаат корист од постигнување на публиката на глобално ниво. SEO е главно загрижени за новиот сообраќај, веб-сајтот орган и страница ранг по специфични клучни фрази, кои се многу пребарува.

Од друга страна, професионалци за односи со јавноста користат различни техники за комуникација и маркетинг канали кои стануваат средство за оптимизација и рангирање. ПР презема поседување на детални медиумски листи. ПР професионалци се новинари, веб-администратори и новинари. Тие стигнуваат до својата публика со препреки наслови, трендовски теми и ангажирање содржини во нивните публикации.

Овие две области можат да се здружат и да работат заедно за подобрување на работата на едни со други. Анализата на оптимизација може да ги надополни напорите на ПР професионалци и да им овозможи да допрат до повеќе потенцијални клиенти. Од друга страна, комбинирањето на листи за односи со јавноста може да му помогне на тимот за оптимизација да изгради нова целна публика и да направи авторитативна веб-содржина која е рангирана високо во пребарувачите.

Менаџер за успех на клиентите на Semalt Дигитални услуги, Мајкл Браун објаснува како овие два тима можат да работат заедно.

  1. Едукација на едни со други

SEO специјалисти имаат големо искуство во содржината маркетинг аспекти, како што се клучни зборови за пребарување, врската зграда и оптимизиран веб развој. ПР професионалци имаат и други кампањи кои вклучуваат сеопфатно информирање на медиумите, развивање односи со медиумски агенции и уникатни техники за брендирање, кои им овозможуваат да создадат добри листи за е-пошта. Работајќи заедно, тимот за оптимизација учи како работат медиумските фирми, како и да имаат корист од теренските активности создадени од ПР кампањите. ПР тимот учи како да се најдат клучни клучни зборови за пребарување, како и создавање оптимизирани блогови.

  1. Оптимизирање на линкови преку PR покриеност

ПР има потенцијал да ја привлече публиката за да направи клик, особено за повеќето копчиња за повик кон акција. Повеќето ПР-врски не се оптимизираат првенствено поради нивното поголемо влијание. Преку заемно зафатената покриеност, овие две тимови можат да генерираат моќни линкови. SEO вклучува избор на содржини. ПР вклучува избор на информации, додека SEO помага во одржувањето на пораките за ПР брендирање во усогласување за најдобра видливост на пребарувачот.

  1. Одделение за работа и специјализација

Комбинирање на ПР и оптимизација може да помогне во менувањето на фокусот меѓу тимовите. Тимот на оптимизација за зголемување на блогирањето до многу луѓе, ПР се фокусира на екстензивно управување со медиумите. Преку специјализација, тимот на оптимизација може да работи на развивање на високо-квалитетни содржини, социјални акции и користење на клучни зборови и линкови ефикасно за подобрување на рангирањето на вашиот блог или веб-страница.

Креирање на широк опсег на веб содржини преку интернет е многу зависна од импликацијата на оптимизација техники. Во исто време, експертите за односи со јавноста имаат значајно влијание врз креирањето содржини кои ќе го привлечат вниманието на многу луѓе. Градење на кохезивен однос помеѓу оптимизација и тимови за односи со јавноста може да ја направи оптимизацијата на оптимизација успешна. Двата тима можат да ги разменат своите листи за е-пошта за да се прошират и да направат пошироко следење, кое е корисно за двете групи.

November 27, 2017
Semalt Експертиза: Како да се направи поголемиот дел од SEO и односи со јавноста
Reply