Back to Question Center
0

Семалт Експертиза: Колку домените ви се потребни?

1 answers:

Сопствениците на бизниси постојано бараат да иновираат стратегии за да останат предконкуренција и заштита на нивните брендови. Со е-трговија добива на интензитет, бизнисите се потпираат на овие стратегии сега повеќе од кога било. Одреден трендкој во моментов е широко распространет на пазарот, сопствениците на веб-страниците купуваат сите верзии на имиња на домени за нивните брендови.

Но, колку имиња на домени навистина треба да ја оптимизирате вашата видливост и да го заштитите вашиот бренд? Главен експерт на Семалт Дигитални услуги, Макс Бел дава брз одговор на ова прашање.

Поседување на неколку имиња на домени може да послужи како средство или одговорност. Држи неколкуимињата на домените како средства ви овозможуваат да ги заштитите сличните домен имиња од употребата на вашите конкуренти. Во контекст на оптимизација, исто така ви овозможува да поседуватесите оптимизирани клучни зборови за семето. Додека овие придобивки може да ви дадат предност на интернет, може да настанат обврски.

Пренасочување домени

Бидејќи сите ваши домени ќе бидат ставени за употреба, пребарувачите може да ги означат какообид да Спам што резултира со строги казни вклучувајќи и неповолен пласман. Во овој случај, експертите оптимизација препорачуваат консолидирање на сите бизнисиимиња на домени и поврзани сајтови во една силна веб-страница. Ова потоа ја прицврстува моќта на секое име на домен за да формира едно силно име на домендоволно моќни за да се рангираат високо на сите легитимни пребарувачи, без повредување на претходниот ранг. Консолидацијата само бара воспоставување300 постојани пренасочувања од домените на изворот до примарен домен, задача која лесно ја изведува вистински специјалист за оптимизација или веб администратор.

Линкови со низок квалитет

Сите регистрирани имиња на домени добиваат низок квалитет врски од време на време. Откако таквите врски сепренасочени, тие пренесуваат со слични ниски квалитети што резултира со понизок индекс на пребарувачите. За да се справите со ова, користете Majestic илиGoogle Search Console да ги испита и да ги отсече линковите со низок квалитет пред да пренасочи. Текстуална датотека е вчитана со имиња на слабоквалитетните врскиподигнати на пребарувачот за да се елиминира овој проблем.

Имплементација на трошоците

Општо земено, толку повеќе имиња на домени имате повеќе трошоци за кои ќе одитенаправени во форма на годишно обновливи такси. Едно име на домен чини помеѓу 10-35 долари за да се кандидира на годишно ниво без факторинг во трошоците за одржување.Множете го ова со бројот на имиња на домени свој и ќе се гледате во скапа бројка.

Бренд заштита од повеќе домени

SEO експерти позитираат дека бренд заштита може да се постигне без нужно купувањеповеќе имиња на домени. Имајте на ум дека сопственоста на доменот следи строги и добро дефинирани правила. На пример, ако имате заштитен знак за одреденаиме на домен, всушност можете да го оспорите и вратите вашиот домен ако друга страна регистрира друг домен кој ја вклучува вашата трговска марка. Имамногу домен имиња адвокати и експерти таму со знаење за Единствен домен политика за решавање на спорови. Сепак, овој процес можеда биде фрустрирачки и одзема време.

Одвојте време со SEO практики и брендирање. Како што беше дискутирано погоре, поседувајќи повеќеимињата на домените можат да бидат корисни во краток рок, но скапи на долг рок. Најдобар начин да се избегнат грешките е да се консултирате со искусни SEO специјалисти .

November 27, 2017
Семалт Експертиза: Колку домените ви се потребни?
Reply