Back to Question Center
0

Semalt Expert обезбедува водство од 10 чекори за маркетингот за е-трговија

1 answers:

SEO и маркетинг содржина се меѓусебно зависни. Меѓутоа, кога е планирано и спроведено правилно,содржината може значително да ги подобри перформансите за пребарување. Затоа, како може да се меша оптимизација барања со креирање на содржина?

Следете ги овие десет златни правила, обезбедени од Artem Abgarian, Виш менаџер за успех на клиентите Семалт Digitial Services.

1. Дознајте што им се грижат на клиентите.

Успешните продавачи се брза во прифаќањето на истражување на пазарот за да ги одредат нивните клиенти 'потреби. Уште една бесплатна и брза техника за натрупување идеи за содржина потребни за клиентите е употребата на оптимизација за клучни зборови за истражување. За да го постигнете ова, одберетеда одговорат на прашањата што луѓето ги поставуваат во пребарувачите и да разговараат за персонал за поддршка за повеќе идеи.

2. Изберете типови содржини мудро.

Кога е напишано за еден предмет, кој бараат во голем број, долг обликсодржината може да биде добра. Дополнително, таквите содржини треба да се изработат на јазик што често го користат посетителите. Еден од најдобрите начини за одредувањенајдобриот тип на содржина е со обрнувајќи внимание на теми кои добро се рангираат на Google.

3. Не заборавајте да вклучите описен текст.

Иако пребарувачите имаат способност која постојано се развива, тие сè уште бараатописен текст за да им помогне да ја разберат содржината, контекстот и сликите во видео. Секогаш опишувајте ја инфографиката и вклучете јазаписници кои ги содржат клучните точки што сакате да ги направите.

4. Не заборавајте што продавате.

Се држат до идеи за содржина кои се совпаѓаат со услугите и производите што ги обезбедувате.Може да звучи очигледна идеја. Сепак, бараат секогаш се заинтересирани за бесконечен број на концепти, информации и производи. Затоа,избегнувајте да генерирате содржина надвор од информациите поврзани со вашиот производ..

5. Не пишувајте за управување

Напиши за публиката. Освен ако гледачите ги користат истите оптимистички зборови како што се бизнисот, тие се користатжаргон и да создаде уникатна содржина користејќи описен и едноставен јазик. Сепак, мислејќи на клучните зборови, сте истражувале порано додека сте одлучувалена вашата содржина.

6. Не заборавајте да го продадете, нежно.

Е-трговија трговци сакаат купувачи да слета на нивната веб-страница секогаш кога тие бараат ида бидат заведени од достапната содржина. Меѓутоа, понекогаш тоа е содржината која се рангира наместо производ и категорија. Во таква ситуација, продавачоттреба да покажат како да се грижат или да користат нешто, а тоа може да ги поттикне посетителите да го купат производот.

7. Линк е-трговија и содржина.

Поврзувањето е важен пат за публиката да пристапи и да ги сфати содржините. Исто така,тоа им помага на пребарувачите да го разберат значењето на разни области на некоја локација. Користете навигација на насловот и подножјето во поврзувањето на информациите исодржина, така што посетителите можат да добијат информации и производи со леснотија.

8. Домаќин на содржината на вашата веб-страница.

Ако сакате да ја рангирате вашата содржина, ставете ја на истото место што го користите за продажба на производиа не на микросајт. Microsites не се корисни во природните перформанси за пребарување, бидејќи тоа е надворешна врска.

9. Размислете за синдикална содржина.

Содржината на вашиот сајт не секогаш ќе ги привлече вистинските посетители. Во вакви случаи,Е-трговија трговците треба да синдикатот содржини. Тоа е направено со нудење на содржината на други сајтови кои ги надминуваат хостинг содржините на вашата веб-страница.

10. Бидете претпазливи кога објавувате синдицирана содржина.

Издавањето на написи од друг извор може да изгледа привлечно решение кога виенемаат ресурси за да создадат сопствена содржина. Сепак, од перспектива на оптимизација, овој курс на дејствување е штетен во е-трговијата. Тоа помага на некојна друго место да рангирате преку хостирање на нивната содржина на вашата страница.

November 27, 2017
Semalt Expert обезбедува водство од 10 чекори за маркетингот за е-трговија
Reply