Back to Question Center
0

Семалт ги објаснува клучните аспекти на користењето на пребарувачите на веб-страници

1 answers:

Роботите на страницата се специјално кодирани ботови, кои го пребаруваат вашиот сајт за целата содржинаи индексирајте го во пребарувачите за видливост. Во некои случаи, ние ги ставаме содржините во нашата веб-содржина на начин што овие робори не успеатда најде. Секоја информација, која не може да се најде од веб-роботите, обично не е индексирана од Google. Како резултат на тоа, тоа не претставува вашрангирање фактори и покрај губењето на вашите оптимизација за напори. Ова незнаење е веб-дизајнирана грешка што луѓето ја прават кога се обидуваат да ги рангираат своите веб-страници.Како резултат на тоа, важно е да се стартуваат роботите на вашиот сајт за да направите основни прилагодувања и да ги поправите грешките, што може да го намали вашиот ранг.

Експертот на Семалт Дигитални услуги, Џек Милер ги објаснува клучните аспекти на користење на роботите за вашиот веб-сајт.

Важноста на користењето на роботите

Роботите може да ви покажат што гледа публиката. Како што многу претприемачи прават само веб-страниции се стави содржина, тие мислат дека нивните целни потрошувачи ќе го видите за сигурно, заборавајќи на други фактори кои може да го направи тоа невозможно.Ова е случај кога влегуваат веб роботите. Веб роботите допре до најскриените места на вашата веб-страница. Тие може да ви покажат дека сте исчезнатиинформации за производот, како и многу грешки присутни во вашиот систем за управување со содржини.

1. Перформанси на страницата за следење

Еден од клучните аспекти на оптимизација е следење на напредокот на поединечни страници. веброботите можат да избираат сопствени анализи и показатели од реномирани извори, како што се Google Analytics и Google Search Console. Тие исто така можат да помогнатвие ги следите перформансите на различни страници, кои ви даваат вредни увиди за уредување на вашите информации за најдобри оптимизација за перформанси..

2. Поправање на технички грешки

Еден од факторите кои можат да ја намалат вашата ефикасност на оптимизација е прашања во врска со вашиот сајтбрзина и одговор. Вклучувањето на едноставен роботот враќа потежок код за одговор за било која URL на вашиот сајт. Грешките и пренасочувањата може да се поправатбрзо користејќи некои од нивните филтри како грешка 404 филтри. Тие исто така можат да ви дадат информации за вашите стари пренасочувачки врски и различнитеместа каде што ги испраќаат своите информации.

3. Роботите може да најдат недостасува содржина

Роботите можат да ги детектираат командите "без индекс". Ова се области во твоите веб-страници каде што ботовине може да стигне. Користејќи ги овие информации, можете да ги направите потребните прилагодувања во вашата структура за управување со содржини и да ги индексирате сите ваши содржини.Категориите на производи и групите со исчезнати квадратчиња може да добиваат ажурирања на вашата база на податоци.

4. Откривање и одредување на дупликат содржина

Во други апликации, роботите можат да најдат дупликат содржина. Овие податоци се содржинакоја се појавува во повеќе линкови на пребарувачите. Таквата содржина е лоша за вашата оптимизација и секогаш завршува со намалување на авторитетот на вашата вебстраници. Роботите може да ви помогнат да ги идентификувате таквите страници и да ви помогне да ги поправите преку 301 пренасочување.

Роботите на веб-страницата можат да детектираат разни скриени нешта на вашиот сајт, кои би можеле да влијаатвашиот сајт индиректно. SEO е комплициран процес, кој не вклучува само соодветно следење и следење на информациите на овие роботи,но континуирано ажурирање на вашата содржина. Некои веб-роботи на трети лица, како што се оптимизираниот пајак на Screaming Frog или Семалтен анализатор дејствува како типични пребарувачи. Тие можат да ви дадат вредни информации, кои можат да бидат корисни во правењето неопходни прилагодувањасодржината на вашиот веб-сајт со цел да се добие повисок ранг во природни органски пребарувања.

November 27, 2017
Семалт ги објаснува клучните аспекти на користењето на пребарувачите на веб-страници
Reply