Back to Question Center
0

Семалт ги опишува крајните придобивки од видео маркетинг

1 answers:
Документ

Некои бизниси не создаваат видео содржини за нивните веб-сајтови и платформи за социјални медиуми. Оптимизацијата на Search Engine Optimization (SEO) многу често ги смета видеата како тренд кој поминува, што не е релевантно за подобрување на работењето на организацијата. Понатаму, менаџерите на овие бизниси мислат дека редовното производство на видеа е скапа активност. Постои, исто така, стравот дека многу клиенти не можат да ги гледаат видеата. Овие заблуди за видео маркетинг негативно влијаат на ефикасноста на бизнисите.

Менаџерот за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги, Мајкл Браун илустрира три клучни придобивки на видеата во деловните операции.

  1. Ефективни можности за оптимизација

SEO е важна онлајн маркетинг стратегија која треба да ја усвојат малите и средните претпријатија. Сепак, дигиталниот тим треба да биде компетентен бидејќи полето за оптимизација е динамично. Правилата за дигитален маркетинг се редовно разгледуваат. Google, најголемиот пребарувач, продолжува со воведување нови процедури за пребарување кои можат да бидат разбрани само од компетентни тимови за дигитален маркетинг. Сепак, важно е за менаџерите на мали или средни бизниси да сфатат дека соодветната видео содржина може да ја подобри стратегијата за оптимизација.

Видео содржините ги надополнуваат текстовите и сликите во процесот на оптимизација. Видеата е поверојатно да бидат споделени во социјалните медиуми (Фејсбук, WhatsApp и Instagram) од написите или блог-линковите..Високата стапка на споделување го подобрува рангирањето на оптимизација и ти овозможува да целни клиенти се постигне. Перформансите на видео содржината може да се зголемат со користење на наслов кој има ефективни клучни зборови. Бизнисите треба да развиваат и да користат повеќе видео содржини за време на процесот на оптимизација за да привлечат поголем сообраќај на купувачи.

  1. Социјален ангажман

Сопствениците на мали и средни претпријатија ги користат социјалните медиуми за да комуницираат со целните клиенти. Луѓето ги користат социјалните медиуми за продажба на нови производи на купувачите. Менаџерите на бизнисот исто така добиваат важни повратни информации за квалитетот на нивните производи од корисниците кои користат комуникација со социјални медиуми. Успешните бизниси мора редовно да објавуваат нови маркетиншки содржини и ефикасно да одговорат на прашањата и прашањата на следбениците.

Воведување на видео содржини во социјалните медиуми, електронските пораки и веб-страницата на компанијата ја подобрува стратегијата за оптимизација, ја подобрува свеста на брендот и ги ангажира целните клиенти. Со објавување видеа во социјалните медиуми, бизнисот ги отвора маркетинг содржините за споделување. Високата стапка на споделување ја подобрува сликата и брендот на бизнисот, особено ако видеото е вирално.

  1. Продажба на деловни производи и услуги

Видео содржината е ефективна алатка за маркетинг и продажба. Користењето видеа за да направи бизнис терени и приложување видеа на пораки ја подобрува стратегијата за продажба на компанијата. Паметни продавачи сфаќаат дека одлуките за купување на интернет корисници се под влијание на процесот на негување. Сопствениците на бизниси и менаџерите треба да разберат дека негуваните води генерираат приближно 20% повеќе можности за продажба од не-негуваните води. Видео содржини влијаат и водич на води да се направи купување одлука. На пример, демонстрациите на производот може да ја подобрат продажбата преку илустрирање на придобивките од еден производ до целните клиенти.

Видеото е одличен тип на содржина, широко распространета на интернет. Затоа, важно е да ги користите видеата за продажба и процеси на негување на води. Инвестирањето во видео содржини за оптимизација и онлајн маркетинг стратегија е една од најдобрите одлуки што може да ги направи еден претприемач или бизнис менаџер.

November 27, 2017
Семалт ги опишува крајните придобивки од видео маркетинг
Reply