Back to Question Center
0

Semalt ги опишува придобивките од објавувањето на гости за Вашето оптимизација

1 answers:
Документ

Објавување на гостите претпоставува објавување на вашата содржина на друга веб-страница. Блогерите ја користат оваа тактика главно за да ја зголемат нивната видливост и да добијат сообраќај. Гостинското објавување е ефикасна тактика која се користи за подобрување на напорите за оптимизација.

Мајкл Браун, Управникот за успех на клиентите на Семалт објаснува како да направи одличен пост за гости.

  • Прочитајте ги прописите на веб-локацијата што ја целите пред да објавите гостувачки пост. Прво, важно е да се поврзеш со сопственикот на блогот. Повеќето луѓе можеби ќе сакаат да поднесете целосна објава или да направите идеја. Читањето на насоките на целниот блог, исто така, ви помага да го одредите нивниот систем за управување со содржини. Некои компании како Joomla, WordPress или Drupal може да бараат да имате корисничка сметка со нив за леснотија на следење на пораки и сообраќај, особено кога има многу оптимизација алатки за автоматизација.
  • Персонализирајте ја вашата е-пошта пред да контактирате со сопственикот на блогот. Со персонализирана марка, луѓето можат директно да ве најдат вас и вашата содржина. Различни блогери може да бараат различни детали во врска со вас или вашата содржина. Дајте целосни причини зошто ќе ви треба гостин пост на тој блог. Доколку е потребно, вклучете линкови од претходните блогови.
  • Креирајте релевантни содржини. Секогаш запомнете дека содржината треба да биде за целната публика. Вие не треба да го користите ова како шанса за вас да зборувате за себе, бренд, производ или реклама..Креирајте содржина што е релевантна за нивните потреби колку што е она што го правите на вашата веб-страница. Целната публика е заинтересирана само за она што го објавувате во вашите блогови и одговара на нивната потреба.

Предности на објавување гости

  1. Објавување на гости им овозможува на компаниите да донесат потенцијални клиенти од сообраќајот на друг блог. Тоа ја зголемува конверзијата на веб-страница. Гостин објавување е од корист за рангирање на веб-страница во SERP алгоритми. Блогот станува авторитативен кога има многу други постови за гости кои упатуваат на тоа.
  2. Креирање на силни врски со други брендови е задолжително. Квалитетни гостински посети создаваат место за развивање блиски односи со другите во истата лажат. Влијателни лица и организации зависат од своите гостин-дописи за да допрат до милиони клиенти. Со силни врски, сигурно ќе имате корист од овој сообраќај.
  3. Градење на линкови е друга страна од објавувањето на потрагата. Гостинското објавување е еден од најлесните начини за добивање на води. Додека гостинското објавување, развивате содржина која дели клучни зборови со целните блогови. Како резултат на тоа, двата блога имаат взаемна корист, како и добивање постојан проток на посетители кои биле филтрирани од претходниот блог.
  4. Гостинските пораки можат да прикажуваат копчиња за повик кон акција. Во секоја онлајн маркетинг стратегија, добивање релевантни читатели да кликнете на вашата врска и да стигнете до вашата содржина е примарна цел. Преку гостинското објавување, може да бидете во можност да поставите некои копчиња вклучително и потребите од повик кон акција на вашиот блог. Овие копчиња можат да го зголемат вашиот сообраќај и на крајот да го направат вашиот блог познат. Сепак, етички е да се внимава на оваа шанса. Многу блогери на кои им требаат мислења за гостите можеби не ја поддржуваат оваа идеја, бидејќи нивната потреба обично се става во вашата содржина.

Објавување на гостите може да го зголеми вашиот допир до многу други ниши. Како што видовме погоре, тоа помага да се изгради силни врски со други компании, како и градење на вашиот бренд. Што е најважно, гостинското објавување придонесува за вашите напори за оптимизација, и може да го направи вашиот блог стапка висока.

November 27, 2017
Semalt ги опишува придобивките од објавувањето на гости за Вашето оптимизација
Reply