Back to Question Center
0

Семалт ги опишува трендовите за регионален развој на е-трговијата

1 answers:

Светот на е-трговија доживува огромна експанзија, така што сите веруваатдека елиминирањето на традиционалните продавници за тули и малтери, достапни во Европа и во САД, е многу близу. И покрај тоа е-трговијасе подигне се очекува во целиот свет, е-трговија во Азија Пацифик регионот ќе се доживее извонреден раст.

Е-трговијата во прекуграничната сфера ќе ја надмине домашната изведбастапка на проширување од 17 отсто, кога во следните неколку години стапката на проширување се очекува да изнесува 12 отсто. Експертот на Семалт Дигитални услуги, Игор Гаманенко објаснува како полето на е-трговија се развива во различни региони.

Причини зошто онлајн бизнис се шири

Онлајн логистиката во светот го олеснува водење бизнис преку Интернет, што го прави попогодно.Постојат многу веродостојни методи за плаќање кои овозможуваат безбедна размена на производи. Покрај тоа, пенетрација на паметни телефони во ситеконтинентите овозможуваат пристапност на интернет услугите во развиените и земјите во развој, додека SEO стана алатка заонлајн раст на бизнисите.

Со зголемување на економијата од средната класа на азискиот континент, каде што луѓето го имаатпомалку ниво на задоволство од нивните домашни производи, е-трговијата ќе достигне глобална продажба од 627 милијарди долари до 2022 година. Повеќето решенија за е-трговија се вртиоколу производите кои не се произведуваат на локално ниво, па затоа Кина го зема лавовскиот дел на онлајн-пазарот.

Прекугранично шопинг во Кина

Благодарение на оптимизација, онлајн продажбата ќе се претстават подобро оваа година. Кина ќе ја води прекуграничнатаонлајн бизнис, достигнувајќи 200 милиони онлајн купувачи до 2020 година, со продажба која изнесува 245 милијарди долари според Акуентура..Заедно соова конкурентно ривалство помеѓу кинеската Алибаба и американскиот Амазон на кинескиот пазар го подобрува усвојувањето на добрите практики од онлајн бизнисите.

Добитната комбинација се состои од елементи како што се плаќање на испорака дотрошоците на производот, регулаторната усогласеност и внимателното практикување на оптимизација. Во врска со плаќањето, кинеските онлајн продавници нудат многу исплатаметоди кои се безбедни и сигурни. Платформи како Alipay (Alibaba) и Tencent (WeChat) формираа одличен систем кој прифаќа плаќањаод било која држава.

Прекугранично шопинг во други региони

Според истражувањето што го спроведе КПМГ на Блискиот Исток и африканските региони, арапскиАфрика доживува огромна благодарност за прекуграничната онлајн трговија. На пример, Блискиот Исток верзија на Амазон - Souq- зголемена онлајн продажба во регионот на повеќе од 8 милиони предмети само во почетокот на 2017 година.

Прекугранични пријави

Приносите на производите се прилично скапи според американскиот Federal Express Annualизвештај од 2016 година. Денес, клиентите можат да добијат поврат на трошоците за набавка до одреден процент преку услугите на PayPal.

Прекугранична продажба во Америка

Една студија, која ја имаат различните истражувачки фирми, покажува дека прекуграничната продажба во САДизнесуваат околу 36 проценти од онлајн бизнисот во земјата. Повеќе од половина од сите онлајн продажби одат низ пазарни места како eBay иАмазон, додека повеќе од половина од прекуграничните продавачи го користат УСД како најдоверлива валута. Во овој процес, SEO игра значајнаулога во подобрување на онлајн присуството на продавачите.

Растот на продажбата на онлајн пазарот е процес кој вклучува набљудување испроведување на најдобрите практики при исполнување на расположливите одредби. Не е ни чудо што ефикасните услуги за испорака станааалтернатива на традиционалните методи на испорака, додека користењето на оптимизација овозможува проширување на присуството на фирмата на глобално ниво. Затоа, со оглед на локалните ипрекуграничната побарувачка и специјалитети, обичајното регулирање го олеснува правилното планирање на пазарот.

November 27, 2017
Семалт ги опишува трендовите за регионален развој на е-трговијата
Reply