Back to Question Center
0

Semalt ја открива разликата помеѓу SEO и SMM

1 answers:

Повеќето бизниси сакаат да напредуваат во онлајн-маркетинг. Сепак, за да успееонлајн маркетинг, им требаат некои дигитални ера техники како што се SEO и SMM. Двете техники може да звучат исто за претприемачоткој не е познат во областа на дигиталниот маркетинг. На пример, оптимизација може да вклучува пребарувања на клучни зборови додека социјалните медиумимаркетинг вклучува платени реклами. Двете тактики можат да бидат корисни за повеќето онлајн бизниси, особено ако некој ја знае разликата.

Џејсон Адлер, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги, претставува некои клучни точки кои можат да се разликуваат оптимизација од SMM:

Пребарување Engine Optimization (SEO).

Ова се тактики во развојот на веб-сајтови, чија цел е зголемување на видливоста навашата веб-страница на пребарувачите, особено кога едно клучеви во пребарувањето. SEO комбинира многу на-сајт и надвор од локацијата фактори да се добиесообраќај од пребарувачите. За дигитален продавач. Целта на секоја успешна кампања за оптимизација е да се добие поволно место во рангирањетоод резултатите од пребарувањето за даден сет на клучни зборови. Ова е важно затоа што можете да го поразите вашиот конкурент, да добиете нов квалитет на сообраќаји што е најважно, да се зголеми конверзијата. SEO вклучува употреба на стратегии како што се:

  • Клучни зборови пребарување
  • Веб дизајн
  • Содржина зграда
  • Поврзување
  • Алатка за автоматизација

пребарувач маркетинг (мерење) е поинаков пристап до онлајн маркетинг.SEM е спонзорирана листа. Тоа подразбира поставување насочени реклами на страниците со резултати од органски пребарување на конкретниот корисник..Постапката вклучуванаддавање. Одредени лица на одредена демографија ќе ја видат вашата реклама за одреден период. Овој метод се користи нашироко поради неговата беспрекорнаpay-to-click автоматизација.

Социјалните медиуми маркетинг (SMM).

Додека SEO собира сообраќај преку пребарувачите, SMM е уште еден дигиталенмаркетинг тактика. SMM строго ги користи социјалните медиуми како критериуми за добивање онлајн корисници. Социјалните медиуми се насочени кон истакнати социјалнимрежни сајтови како Фејсбук, Твитер, Tumblr, Pinterest и LinkedIn. Маркетите во оваа област ја зголемуваат свеста на брендовите, се собираатпораки, да добијат врски и да ги подобрат своите профитни маржи користејќи ги бројните начини на располагање на социјалните медиуми. На пример, Фејсбук имастратегија на платени реклами. Овие реклами ќе бидат насочени кон одреден демографски код, кој точно е поставен од вас. Други онлајн маркетингканали во социјалните медиуми вклучуваат:

  • Твитер реклами
  • Видеа како YouTube или Vimeo
  • Скопје
  • Споделување на слики како во Instagram и Pinterest.

Традиционално, двете оптимизација и SMM цел добива клиенти за веб-сајт. И покрајразликата, тие исто така ја зголемуваат свеста на брендот за потенцијалните потрошувачи. Од друга страна, конверзијата на еден посетител на аклиентот не е целосно зависен од нив. Другите фактори како веб дизајн стапи на сила.

Заклучок

Компаниите кои сакаат да бидат успешни на интернет треба дигитален маркетинг, Сепак,термини како пребарувач оптимизација (SEO) и социјалните медиуми маркетинг (SMM) може да стане збунувачки. Двете оптимизација и SMM се дигитален маркетингтехники. Најчесто, тие имаат за цел зголемување на видливоста на брендот и што е најважно, добивање на нови клиенти онлајн. Сепак, двете серазлични во начинот на кој тие работат. На пример, оптимизација вклучува зголемување на видливоста во големите пребарувачи додека SMM значи зголемувањебренд свест користење на социјалните медиуми. Преку разбирање на нивните разлики, двете тактики се неопходни и можат да донесат долгорочни придобивкина бизнис кога се прави правилно.

November 27, 2017
Semalt ја открива разликата помеѓу SEO и SMM
Reply