Back to Question Center
0

Semalt објаснува како да креирате метаподатоци кои создаваат сообраќај во електронската трговија

1 answers:

Во секој бизнис, преземањето на сообраќај е еден од начините да се достигнат новите височини. Когаработи оптимизација (SEO), мета таговите и описи се суштинските области за да поставите конкурентни клучни зборови. Е-трговија метаОписите се кратки реклами.

HTML мета таговите даваат на серверот вредни информации за веб-страница. Секогаш постоимета таг за описот на содржината на страницата, мета таг за информации за авторски права и мета таг кој го држи robots.txt. На пример,
"".

Мета опис тагови се важни особено во социјалните медиуми маркетинг.Таа дава поттик за доминација и релевантност кога размената на страници станува премногу честа. Така, SMM е примарен метод на преземањеклиенти. Тоа им помага на почетните start-ups да победи на конкурентите и им даде на сите шанса да доминираат во нивните ниши.

Ник Чайковски, менаџер за успех на клиентите Семалт ги опишува клучните аспекти што треба да ги земете во предвид кога се создаваат метаподатоци.

Кога да се користат метаподатоци

За одреден сет на клучни зборови, мета-опис може да биде корисен за правењенекои конверзии. Мета описот им дава на гледачите уште една потврда за релевантноста на вашата содржина за дадениот сет на клучни зборови.Барањето за пребарување, кое изгледа слично, бара мета-опис за да се расипе вратоврската.

Semalt препорачува вклучување на долги опашки клучни зборови за мета описи. Ако содржинавклучува повеќе од три клучни зборови, не ги користите во мета опис..Пребарувачката алатка лесно може да направи грешка порадиполнење на клучни зборови, што, пак, ви заработува знаме. Треба да земете дел од таа страница и да користите фрагмент за да го вклучитеинформации за пребарување.

Пишување добра е-трговија Мета Опис

За многу апликации, најдобра должина за мета-опис е максимум 160 знаци.На пример, Google како компанија има веб-страница со мета-опис, кој содржи 159 карактери. Ова вклучува дури и простори како знаци.

Кога правите добар мета опис, важно е да го сметате како твит илиФејсбук пост. Твитер има ограничување од 160 карактери. Можете исто така да следите некои од следниве упатства:

  • Користете клучни зборови. Фразите за пребарување ја прикажуваат содржината, што е елемент на она штокорисникот го бара. Тоа е релевантност што се однесува на некои од факторите што го прават алгоритмот рангиран високо.
  • Користете глаголи. Глаголите го поттикнуваат лицето веднаш да преземе акција. Можеш да користишфраза како "Магазин слушалки во Џумија".
  • Користете повик кон акција. Комбинирајте мета-опис со дејства како "продавница", "преземи" или "купи".
  • Изградба на шаблони. Премногу е заморно да се напише нов мета опис за секојстраница. Користејќи шаблони, можете да го олесните.

Мета описи им помогне на вашиот сајт ранг високо преку индиректни средства. Многулуѓето не сфаќаат дека стекнувањето на врвна позиција не мора да значи кликање. Мета описи преобразуваат лице кое ја гледа страницатакликнете на него. Таа содржи вредни информации кои имаат смисла за пребарувањето за одреден сет на клучни зборови. Тие исто така функција другаодлична работа, отворен опис на графиконот. Мета таговите се доволно кратки за да се објавуваат на социјалните медиуми. Ангажирањето на социјалните медиуми е еден одначини линкови и релевантност може да го подобри оптимизација ви даваат повеќе посетители.

November 27, 2017
Semalt објаснува како да креирате метаподатоци кои создаваат сообраќај во електронската трговија
Reply