Back to Question Center
0

Семалт објаснува како Google "е-пошта ознака" прави трансакционални пораки издвоите

1 answers:

Е-пошта ознака е дефинирана како добро осмислена дизајн на податоци што го правиодреден тип на пораки ја прикажуваат содржината подобро. Правилната регистрација и организацијата на означената содржина на е-пошта ќеви даде можност да соберат дополнителни податоци и да ги достигнете клиентите во апликациите на Google, како што се Календар или Влезно сандаче.

Во контекст на е-трговија, тоа имплицира дека превозот и потврдасигналите може да добијат уникатно ракување во полето за е-пошта, кое го подобрува корисничкото искуство. Џек Милер, експерт на Семалт Дигитални услуги ги објаснува аспектите на користење на е-мапари.

Е-пошта ознака за потврда на нарачката

Подолу е пример за поврзување на податоци (JSON-LD) кој започнува со HTML скриптатаг на формата на "апликација / ld-json" тип:

Следниот чекор прикажува дополнителни клучни парови кои споделуваат податоци со системотшто ги преведува структурираните информации:

Дури и без знаење за JSON, треба да биде релативно едноставно да се разбере тоапоединец купи "некој уникатен производ" од "SomeDistributor.com" за 60 долари.

Следниве својства се потребни за означување на е-пошта за да функционираат за потврда на нарачката:

 • Број за нарачка - означува идентификација на продавачот
 • PriceCurrency - користи ISO 4217 три букви
 • Трговец - е име на организација или поединец
 • Прифатена понуда - вклучува цена, рејтинг, категорија и многу повеќе од купениот производ

Е-пошта ознака исто така има различни препорачани и опционални својства запораки за потврда за купување.

Е-пошта ознака за испорака известувања

Алармирањето за превозот исто така може да се означи преку додавање или JSON-LD или микроподатоцина HTML-образец за е-пошта како што е прикажано во примерот подолу:

Примерот ги отсликува само потребните својства, но инкорпорирање на нарачката Е-поштаMarkup, голем број на дополнителни својства може да се додаде за подобрување на искуството на купувачот. Ова вклучува URL за следење и број за следењенаведувајќи го кодот за следење на превозникот и создавајќи врска во пакетот за следење во Gmail или Google box, соодветно.

Кои купувачи ќе ги видат вашите подобрени пораки?

Оние купувачи на дојдовното сандаче на Google ќе добијат оптимални бенефиции за е-пошта.Бидејќи Gmail се користи од над 1 милијарда луѓе, подобрувањето на пораките во Gmail има огромна потенцијална публика.

Потребна регистрација

Само регистрираните испраќачи можат да уживаат во етикетата. Google бара следново да регистрира корисник:

  автентикација на пораки користејќи ја рамката за идентификувана пошта или политиката за испраќач на домени
 • Грешка при бесплатна е-пошта
 • Приговорите поврзани со спам треба да бидат ниски
 • Историја на испраќање над сто пораки на ден до Gmail адреси
 • Сите пораки треба да бидат испратени од фиксна е-поштенска адреса
 • Мора да ги исполнувате насоките поставени од Масовниот Испраќач на Gmail

Информативниот клиент најверојатно е среќен клиент. Онлајн набавки очекувааткомуникација со дилери кога производот е нарачан и испратен. Поголемиот дел од трговците често испраќаат сеопфатна потврда иизвестувања за испорака на е-пораки. Сепак, во случај на големи или средни претпријатија, додавајќи значително количество структурирани податоциСелектирањето може да биде подобро со овие пораки за некои купувачи.

November 27, 2017
Семалт објаснува како Google "е-пошта ознака" прави трансакционални пораки издвоите
Reply