Back to Question Center
0

Semalt претстави 7 оптимизација за стратегии за медицинска нега

1 answers:

Search Engine Optimization (SEO) гарантира дека вашиот сајт може да се најде когапоединец прави барањето во пребарувачот. На пример, ако веб-корисник бара подиатри во локалитетот Бостон, и тамусе многу podiatrists во областа, очигледно, сакате вашата практика да pop-up како првата опција во резултатите од пребарувањето.

Менаџер за успех на клиентот на Семалт ,Џејсон Адлер дава седум спроведливи оптимизација за трикови и стратегии за да и даде на вашата организација конкурентна предност во здравствениот сектор ида ви помогне да рангирате високо во резултатите од пребарувањето.

1. Изберете ги вистинските клучни зборови

Направете сеопфатна листа на зборови кои, мислите дека поединците ќе напишаткога се во потрага по центар за здравствена заштита и услуги. По составувањето на листата со зборови за пребарување, оцени ја нивната ефикасност со користењеПланер на Google за клучни зборови. Тестот ќе прикаже кои фрази имаат значаен пребарувачки сообраќај месечно, но со минимална конкуренцијаод други сајтови.

2. Разграничете ги вашите Мета податоци: Мета Описи и Наслови Тагови

Клучни зборови интегрирани со вашата интервенција оптимизација треба да бидат присутни во метаподатоцитена секоја страница и во текот на главната содржина на вашиот сајт. Метаподатоците имаат HTML мета таговите лоцирани помеѓу затворачката и отворената главаознаки на HTML-датотеката. Мета податоците помагаат на пребарувачот да идентификува за која страница се работи додека се согледаат насловитекако наслов на страницата.

3..Креирај содржина без плагијати

Креирајте уникатна содржина за вашиот сајт во име на вашиот медицински центар за да се обезбедидека се издвојува и ви дава конкурентна предност на интернет. Информирањето на вашата публика преку употреба на квалитетни маркетинг содржини го прави возможнода се покаже вашата експертиза и вредност и на крајот, да се добие ранг во пребарувач.

4. Осигурајте се дека имаш Мапа на сајтот на вашиот веб-сајт

Креирање поедноставен мапа на сајтот е често потценет трик за интегрирање на вашиотсајт со пребарувачите. Мапата дава увид на Јаху, Бинг, па дури и на Google за тоа како е конфигуриран и поврзан вашиот сајт.

5. Имаат разновидни пребарувачки вертикали

Повеќето од здравствените експерти ја немаат можноста да се рангираат повисоко користејќи слајд шоу,видеа, слики и други интерактивни форми. Пополнете ја вашата веб-страница со релевантни оптимизирани содржини и искористете ги различните формина пребарувањето вертикално.

6. Локално пребарување реклама

Повеќе од половина од пребарувањата се извршуваат преку употреба на мобилни уреди. Локаленпребарувањето е клучна вертикална за организацијата за медицинска нега бидејќи пациентите треба да ја посетат физичката локација на овие центри пред нивги користат нивните услуги.

7. Користете социјални сајтови за да ги зголемите ранговите

Социјалните медиуми го движат сообраќајот кон вашиот сајт и го олеснуваат двонасочнотоинтеракции помеѓу редовно лице и организација. Социјалните сајтови влијаат на оптимизација во врска со прашањето на врскатаградење и содржински ангажман.

Дали сеуште се сомневате во важноста на SEO во вашата професија? Во моментов над 55 процентиод возрасните во Америка поседуваат паметни телефони, што укажува на тоа колку е важно да се рангираат високо во резултатите од пребарувањето што би можеле потенцијалните пациенти да ги направатбарајќи од нивните уреди, како и од десктоп компјутерите. Спроведување на практиките споменати погоре, ќе се зголеми на интернетприсуство на вашата пракса и да стигнете до нови клиенти.

November 27, 2017
Semalt претстави 7 оптимизација за стратегии за медицинска нега
Reply