Back to Question Center
0

Семантска експертиза: Google Maps како нова форма на маркетинг на социјални медиуми

1 answers:

Неодамна Google Plus беше главен снабдувач на сите информации во врска солокалните бизниси. Сепак, Google My Business веќе ја презеде веб-страницата за сопственици на бизниси. Денес корисниците можат да користат Google Maps за да имаат сличнофункционалност. Некои оптимизација за аналитика видите Google Maps како социјални медиуми во себе. Многу компании го прифатиле овој пристап за да направат социјалнитехники за медиумски маркетинг даваат плод на Google Maps.

Google Maps не е веб-страница на социјалните медиуми, но има некои сличности со заедничкиплатформи за социјални медиуми. Традиционалните социјални медиуми маркетинг (SMM) тактики се однесуваат на "Карти на Google" исто како и во социјалните мрежи. Има Google Mapsпотенцијалот да се зголеми вашиот ранг капацитет.

Менаџер за успех на клиентот на Семалт ,Ник Чајковски ги објаснува карактеристиките присутни во мапите на Google, што може да има влијание врз прометот на клиентите.

Преглед на бизнис на мапи

Секој бизнис има картичка, која содржи информации како што се податоци за локација, рејтинг на ѕвезди,клиент осврти, и фотографии на фирмата. Во горниот дел, постои резиме на информации како што се насловната слика, проценката на цените водолари, рејтинг на ѕвезди на корисникот, бизнис категорија и линк за правец на физичко место. Мапите на Google обезбедуваат платформа слична на едназа социјалните медиуми да вклучуваат:

  • Зачувај функција. Еден може да се спаси пребарувањето или страницата за да се повика подоцна.
  • Опрема во близина. Ова се информации за слични бизниси во таа категоријастигнете од моменталната локација на корисникот. Google најавува дека речиси 80% од овие пребарувања доаѓаат од прелистувачите на мобилни телефони..Овој резултатја интензивира потребата за изработка на вашиот мобилен сајт пријателски.
  • Испрати на мојот телефон. Корисниците на мобилен со сметка на Google може да ја користат оваа функција за да споделатлинк или бизнис локација.
  • Сподели. Постои линк за да им помогне на корисниците да испраќаат кориснички информации на различниместа. Можете да го скратите линкот користејќи го кодот на рамката што го нуди Google.

Социјалниот аспект на "Карти на Google"

Корисниците добиваат фотографија. Клиентите имаат можност да споделуваат слики во овој дел.Постои место специјално дизајнирано за рејтинг на корисникот. Корисникот може да оцени бизнис или дури да остави коментар. Корисниците можат да создаваат сопствени мапикаде што можат да ги вклучат и нивните омилени "точки" како што се бизнисот.

Локалните бизниси треба да ги охрабрат корисниците да ги разгледуваат бизнисите. Лица, исто така, може да се поставатнивната слика да ги натера луѓето да визуализираат што очекуваат. Колку повеќе бизнис има осврти, толку повеќе компанијата добива повеќе перза споделување на врсници. Бизнисите можат да слушаат што зборуваат купувачите и да ги направат неопходните прилагодувања.

Заклучок

Google Maps е замена на Google Plus Local. Првично, Google го нагласи создавањетолокална социјална мрежа за бизниси. Во оваа ера, Google Maps може да заземаат слична позиција со неодамнешните промени во алгоритмот на Google.Google Maps не може да биде социјална мрежа, но има некои функции кои се однесуваат на маркетинг на социјалните медиуми. На пример, корисниците добиваат шанса дада ги промовираат своите бизниси и услуги преку вклучување на локација. Може да се подобри оптимизација користејќи мета тагови и локализирани и платенинасочени реклами. Google поставува одреден акцент во врска со локалната оптимизација, како и правење бизниси со рангирање на нивната географска локација. Googleмапите би можеле да имаат големо влијание врз маркетингот, исто како и социјалните медиуми.

November 27, 2017
Семантска експертиза: Google Maps како нова форма на маркетинг на социјални медиуми
Reply