Back to Question Center
0

Вашиот онлајн бизнис Vs. Нови натпреварувачи - 3 Прекрасни совети од Семант

1 answers:

Отворањето на онлајн продавница е директна задача. Отворање на физичка продавница може да бидетежок предизвик. Тоа подразбира постапки како чување на залихи, нарачување на набавките за купување на полици и плаќање на простор за малопродажба. Сепак,ова не е случај за онлајн е-трговија. Секој поединец со едноставно основно познавање може да постави почеток и да направи пристоен приходогромниот интернет ресурс.

Со ова знаење на ум, јасно е дека секој почетен или среден бизнисшто веќе постои може да се соочи со жестока конкуренција од нови онлајн стартап. Повеќето од овие нови конкуренти инвестираат многу во оптимизација и платени рекламисе здобијат со удел на пазарот на индивидуална лажат.

Е-трговија бизнис кој има долгорочна основање може да се натпреварува со таквите стартапи,следејќи ги советите што ги обезбеди Ник Чајковски, Виш менаџер за успех на клиентите Семалт .

1. Користете креативни маркетинг методи.

Традиционалните маркетинг методи вклучуваат банер реклами, ППЦ реклами, па дури и производпоставување на успешни продавници како Амазон и eBay. Сепак, големите претпријатија користат креативни методи како што се платени референции. На пример,компанијата може да постави свирка, каде што ќе покани клиент да учествува. Во ова учество, клиентот може да има можност да побарауште еден за попуст. Таквите упатувања доведуваат до поголема продажба отколку платени реклами за ППЦ.

Содржина маркетинг техники како туториал видео да ги охрабри постојните клиенти..Социјалните медиуми маркетинг и е-пошта следете овозможи споделување. Споделување е добро за оптимизација, како и добивање на директни клиенти. Во повеќето случаи, луѓетоСподелете содржини со луѓе кои веднаш стануваат клиенти.

2. Обезбедете Ѕвезда за услуги на клиентите.

Нудејќи врвна услуга за купувачи не е директна за нови конкуренти. Како малопродажбакој долго време бил во бизнисот, ова е полето каде што вашето искуство стапува на сила. На пример, некој има шанса да им даде на клиентитеисклучително искуство со клиентите. Во некои ситуации, може да побарате од клиентот како на социјалните медиуми или дури да ги прегледате на Google. Ѕвезденатакорисниците можат да создадат свест за своите следбеници и да заработат некои нови посетители.

3. Обезбедете уникатни понуди.

Во повеќето случаи, клиентите кои одат на нов конкурент се вашите стари клиенти. SEOвклучува споделување на обемот на пребарување не цртање во повеќе бараат. Како резултат на тоа, ви треба стратегија за враќање на старата база на клиенти.Крупниот е-мејл маркетинг може да биде добра стратегија. Може да се почне со заблагодарување на поранешните клиенти и нудење на договор по ниска цена.Во некои случаи, вклучете бесплатна понуда за предметот што го купуваат. Откако ќе ги вратите вашите клиенти, можете да се вратите на постарите маркетинг техники.

Заклучок

Многу претприемачи, кои вршат онлајн бизнис, се соочуваат со жестока конкуренцијаод стартап. Луѓе потпираат на онлајн маркетинг направи тони техники на оптимизација, како и кога сјајна нови конкурент покажува до местото на настанот,постои опаѓање на сообраќајот што доаѓа на вашата веб-страница. Овој феномен го прави целиот оптимизација процес опустоши како конкурентзазема ранг во резултатите од SERP, стекнувајќи дел од вашиот сообраќај. Сепак, може да се врати бизнисот во вообичаено, и така конкуренцијата можепреставам. Со горните совети, можете да ги вратите вашите клиенти и да ја вратите врвната позиција.

November 27, 2017
Вашиот онлајн бизнис Vs. Нови натпреварувачи - 3 Прекрасни совети од Семант
Reply