Back to Question Center
0

Започнување на свој Блог: Совети од Семант

1 answers:

Водење на блог на вашиот сајт или за лична употреба може да ви донесе неверојатенбенефиции, дури и поголеми отколку што можете да добиете од содржината маркетинг. Сепак, голем број луѓе се веќе успешнисо блогирање. Тука се појавува прашањето дали е важно да имате свој блог?

Одговорот е да. Лиза Мичел, Менаџер за успех на клиентите Семалт Дигиталните служби ги објаснуваат причините што треба да направите за избор во корист на блогирањето и кои се чекорите кон градење успешен блог.

Маркетинг содржина не оди никаде

Многу експерти предвидуваат пад на важност за маркетинг на содржинатаза купување капацитет изгорување, злоупотреба на лажни содржини и појавата на подобри технологии. Но, вистината е, луѓето секогаш ќе бидатда биде гладен за содржината. И покрај оптимизација и стратегии за содржина се подложени на значителни промени, но содржината сè уште ќе биде важна. Напромената ќе го допре начинот на кој содржината се развива и се конзумира.

Бескрајна листа на ниши

Многу луѓе се загрижени дека секоја пазарна ниша е спакувана, сепак, новаблогови доаѓаат речиси секој ден. Може да земете некоја тема, која е веќе покриена и да ја трансформира во под-точка за да наведете конкретнопублика. Исто така можете да примените нов пристап кон субјектот за да создадете нови содржини. Со блогирањето, нема граници за она што можете да го направите.

Раст на публиката

Со интернет станува се повеќе и повеќе достапни низ целиот свет, насе очекува и раст на публиката. Затоа, бројот на читатели постојано ќе се зголемува. Во исто време, со нови трендовисе појавуваат секој ден преференциите на публиката ќе се диверзифицираат.

Едноставно користење

Поставувањето на блог е брзо и лесно, особено со слободното управување со содржинисистеми како Јоомла и WordPress. Вие не мора да се технолошки такт geek за да започнете. Можете да научите многу за започнување на нов блогпрашање на часови.

Што треба да започнете

Кога почнувате нова маркетинг стратегија за содржина, толку побрзо ќе започнетеподобро. Првиот чекор е најтешко, но ова не треба да ве спречи да започнете. Користете ги следниве совети:

Развијте идеја

Земете пенкало и хартија и напишете што сакате да го блогирате и што стеквалификувани да пишуваат за. Не грижете се да излезете со најдобар одговор за двата, но едноставно напишете некои идеи за понатамошна употреба ипрефинетост.

Изврши истражување

Дали некои истражувања за да дознаете што блоговите постојат во вашата лажат, шточитателите велат за нив и што можете да направите поинаку. Имајќи одредена количина на набљудувања, ќе ја имате основатаразликувајќи го можниот конкурентен поволен.

Регистрирај домен

Откако ќе се реши на некоја тема и совршено размислите низ стратегијата, добијтесилен домен од реномирана име на домен, за да избегне понатамошни непријатности.

Изградба на вашиот сајт

Следното нешто што треба да направите по добивањето на име на домен е изборотплатформата за креирање на вашиот сајт. Предноста е во тоа што повеќето модерни платформи се подготвени за оптимизација и може да ги направите промените подоцна. Размислете страницимеѓусебно поврзување, наслови и URL на страници.

Креирајте профили на социјални медиуми

Креирање на профили за социјални медиуми е одличен начин да се добијат нови следбеници,зајакнување на сообраќајот и ангажирање на вашата публика.

Поставете ги своите цели и држете се до вашиот распоред

Развивање на распоред за содржината што треба да ја објавите, проценете колку брзоочекувате да растете и кои канали на промоција на Болг сакате да ги вклучите. Обидете се да се држите до овој распоред и да го зголемитенапори кога ќе започнете.

Напиши ја првата пошта

Откако ќе го направите пишувањето на првиот пост, сè ќе ви биде лесно.Важно е редовно да се задржи учењето и работата на вашиот блог перформанси.

November 27, 2017
Започнување на свој Блог: Совети од Семант
Reply