Back to Question Center
0

Зошто и како да Зголемете ја вашата оптимизација Со содржина Маркетинг и социјални медиуми - Тактика од Семант

1 answers:

Кога станува збор за подобрување на оптимизација, не е тајна дека содржината е крал. Вашиотсодржината на веб-сајтот мора да биде релевантна, информативна и ангажирана за пребарувачите за да размисли за зголемување на ранг на вашиот сајт. Преку годините,сепак, социјалните медиуми, исто така, зачекориле во сликата, а неговите сигнали сега се користат за да помогнат во подоброто рангирање на пребарувачот.Јасно е да се види дека оптимизација, маркетинг на содржина и социјални медиуми работат заедно со рака за да го подобрат статусот на вашата компанија.

Само за да го направите ова појасно, има 5 совети, објаснува Андреј Дихан,менаџер за успех на купувачи Семалт ,да ви помогне да го подобрите вашето SEO со маркетинг содржини и социјалните медиуми.

1. Твитер содржина брои

Не е само содржината на вашата веб-страница која им помага на Google да индексира вашиот сајт.Колку повеќе ти објаснувате, и колку повеќе луѓе ги споделуваат вашите твитови, толку се подобри шансите да се движите по индексот. Огромната природа наWorld Wide Web значи дека екстензивните процеси се користат за собирање на сите информации и ставање во систем кој е всушност достапен.Роботите на Google се клучни во помагањето на оваа индексирање, и сега ги земаат предвид содржините од сметките на Твитер. Затоанаправи најмногу од вашиот Твитер и чуруликам!

2. Развијте ги вашите социјални медиумски платформи за да добиете добри врски

Бидејќи пребарувачите се обидуваат да донесат релевантни информации за луѓетокога им е потребно, тие се потпираат на социјалните медиуми за да помогнат. Колку повеќе врски има веб-страница, толку повеќе покажува дека луѓето го наоѓаат тоа месторелевантни. За жал, многу луѓе го злоупотребија ова во минатото и се вклучија во техники на црно-шап-оптимизација за да ги зголемат рангирањето на нивниот сајт.Ова доведе до пребарувачи да се свртат кон социјалните медиуми за помош..Денес пребарувачите гледаат социјални сигнали како Фејсбук, Твитови,Google + 1s за да видите колку добро е вашиот сајт и како да го рангирате соодветно.

3. Користете социјални медиуми за да го зајакнете вашиот кредибилитет

Денес пребарувачите не се само гледа во содржината на вашата веб-страница или блог.Тие ги разгледуваат и вашите платформи за социјални медиуми. Како луѓето се ангажираат со вашата содржина, а исто така и колку луѓе ги поврзуваатНазад кон вас. Колку голема публика и влијание имате, исто така, се земаат предвид, па затоа поминуваат време да го развиете својот дофаткако расте вашата публика.

4. Објавувајте на Google+ дневно

Развијте го профилот на Google+, објавувајте секој ден и Google ќе биде среќен со вас.Придружете се кон заедниците и објавувајте ја релевантната содржина, споделете го вашиот профил, само бидете активни во вашиот профил на Google+. Бидете сигурни дека содржината стеСподелувањето на Google+ е содржината за која сакате да се индексирате.

5. Зајакнување и соодветно вашиот SEO игра

Кога зборуваме за оптимизација и содржина, работи како клучни зборови, мета описи, altозначување на слики и бројот на зборови во вашиот блог ги објавува сите работи. Сепак, работите се променија малку со текот на времето. Пребарувачите сесега повеќе се занимава со релевантност на вашата содржина. Тоа не е само за кутии со клучни зборови, туку за тоа како можете ефективно да одговорите напрашања што луѓето ги прашуваат. SEO е револуционизира вид на содржина што се појавува во вашите резултати. Затоа бидете сигурни дека вашиотсодржината е соодветна и ангажирана што е можно.

Заклучок

оптимизација, маркетинг на содржина и социјални медиуми не се поврзани. Ако ништо друго, тиестануваат се повеќе и повеќе испреплетени со текот на годините. Сите тие помагаат во подобрувањето на SEO и рангирање на сајтови и треба да се разгледуваатзаедно во веб маркетинг стратегии.

November 27, 2017
Зошто и како да Зголемете ја вашата оптимизација Со содржина Маркетинг и социјални медиуми - Тактика од Семант
Reply